باستانگرایی در دورهی پهلوی با تکیه بر جشنهای 2500 ساله، به روایت اسناد
يکشنبه 19 آذر 1402 - 14:28
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
بخش اول که مدخل کتاب محسوب میشود شامل سه فصل مجزا است .فصل اول به بررسی تاریخچه و سیر تحول اندیشه باستانگرایی در ایران و معرفی متفکران مشهور و تاثیرگذار این تفکر و نقش آنها در تغییر مولفههای قدرت و روی کار آمدن رضاخان میپردازد.
نویسنده: صغری عامری
انتشارات: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
این پژوهش دو بخش اصلی دارد:
بخش اول که مدخل کتاب محسوب میشود شامل سه فصل مجزا است. فصل اول به بررسی تاریخچه و سیر تحول اندیشه باستانگرایی در ایران و معرفی متفکران مشهور و تاثیرگذار این تفکر و نقش آنها در تغییر مولفههای قدرت و روی کار آمدن رضاخان میپردازد.
فصل دوم به جشنهای تاجگذاری و جشن هنر شیراز به عنوان مقدمه جشنهای 2500 ساله می پردازد.
فصل سوم به جشنهای 2500 ساله، ابعاد و زمینه برگزاری آن و نتایج حاصل از این مراسم پرهزینه و نقش بیگانگان در آن اختصاص دارد. همچنین بازتاب این جشن در رسانهها و افکار عمومی در این فصل بررسی میشود.
بخش دوم کتاب به اسناد و منابع مورد استفاده در متن اختصاص دارد. تمام اسناد موجود در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی که منطبق با موضوع تحقیق بوده به دقت مورد بررسی قرار گرفته و اسناد مفیدتر برای ارائه در این کتاب انتخاب شدهاند.
آنچه در این کتاب اهمیت دارد، بررسی ریشههای فکری و سیاسی گرایش به دوران باستان است که منجر به برگزاری سلسه جشنهایی میشود. این جشنها در نظر پهلوی نمایش اقتدار و سلطه سیاسی و فرهنگی است اما در نهایت به سقوط و درهم پیچیده شدن طومار نظام شاهنشاهی میانجامد.