دوشنبه 9 خرداد 1401 - 15:18
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، نشست «میراث فرهنگی در دست کودکان» از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری این مجموعه تشکیل شد و آشنایی کودکان با سرزمین مادری و پیوند با میراث فرهنگی مورد تأکید قرار گرفت.
در این نشست، کودکان به عنوان غایت و هدف تمام فعالیت های فرهنگی عنوان شدند و بازی به عنوان اجزای انتقال دهنده مفاهیم معرفی و هنر و همچنین ابزاری برای آموزش خوانده شد. در ادامه، تداوم پژوهش ها بر لالایی مادر و کودک، بومی سازی واژه ها، انتقال فرهنگ از طریق موزه ها، شناساندن سرزمین مادری به کودکان، آموزش هنر به کودکان در موزه ها، راه اندازی موزه نابینایان، اهمیت شکل گیری موزه های مجازی، عدم تمرکزگرایی در فعالیت های فرهنگی و گسترش موزه های مجازی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست می توان به موضوع اهمیت فرهنگی صلح و طراحی بازی ها و فعالیت هایی در زمینه پرهیز از خشونت با وامگیری از عناصر فرهنگی، توجه و اهمیت به کودکان مهاجر و جذب آنها در فرهنگ ایرانی و تربیت نسلی آشنا به هویت سرزمینی که به آن پناهنده شده اند و تأکید بر حوزه موسیقی کودک با توجه به تنوع قومیتی در کشورمان اشاره کرد.
همچنین در حاشیه این نشست دستاوردهای انتشارات پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در معرض دید علاقمندان قرار گرفت و آلبوم ترانه های مادر و کودک که تمام قطعات آن به زبان مادری ضبط و اجرا شده معرفی و ابیاتی از شاهنامه حکیم فردوسی میراث دار میراث ناملموس خوانده شد.