رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری؛

آثار تاریخی و فرهنگی مظاهر فرهنگ هستند

جمعه 31 فروردين 1397 - 18:59
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی که با حضور جمعی از مرمت گران، پژوهشگران و پیشکسوتان حوزه مرمت برگزار شد، آثار تاریخی و فرهنگی را مظاهر و آینه ای پیش روی فرهنگ دانست.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی که با حضور جمعی از مرمت گران، پژوهشگران و پیشکسوتان حوزه مرمت برگزار شد، آثار تاریخی و فرهنگی را مظاهر و آینه ای پیش روی فرهنگ دانست.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، آیین بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی با شعار "میراث برای نسل ها" شامگاه پنج شنبه 30 فروردین ماه با حضور جمع کثیری از پیشکسوتان مرمت و معماری، اساتید و پژوهشگران این حوزه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در ادامه این نشست گفت: شعار امسال ایکوموس "میراث برای نسل ها" انتخاب شده و کاری که حافظان میراث فرهنگی انجام می دهند در واقع عکس این شعار یعنی نسل ها برای میراث فرهنگی است.

بهشتی در خصوص فایده فرهنگ گفت: فرهنگ دانایی حاصل از تعامل تاریخی انسان با محیط پیرامون است پس بزرگترین ثروت هر جامعه فرهنگ آن است که اگر درست حفظ، پژوهش و معرفی شود به جامعه کمک کرده ایم تا از فرهنگ برخوردار شده و آن را به نسل بعدی انتقال دهد.

وی در ادامه به بیان ارزش آثار تاریخی و فرهنگی پرداخت و در خصوص چگونگی تداوم فرهنگ گفت: آثار فرهنگی و تاریخی اعم از منقول و غیرمنقول، ملموس و ناملموس همگی مظاهر و آینه هایی پیش روی فرهنگ هستند و فرهنگ را می توان از طریق آئین ها و رسوم به جای آورد و به این ترتیب ما به فرهنگ دچار می شویم. مهمترین واسطه تداوم فرهنگ و انتقال آن به نسل ها، سطح تماس ما با این مظاهر فرهنگی است. یعنی هر چه سطح تماس ما با این مظاهر وسعت پیدا کند به همان میزان فرهنگ بهتر و بیشتر انتقال می یابد و وظیفه همگان این است که این میراث را حفظ، پژوهش و معرفی کنیم و بدین ترتیب جامعه از فرهنگ برخوردار می شود.

وی در پایان افزود: ما در فرهنگ علاوه بر بحث برخورداری با موضوع بهره مندی مواجه هستیم و این دو موضوع با یکدیگر متفاوت است چراکه بهره مندی موکول به تربیت است و به اشتباه گمان می شود فرهنگ از طریق سواد حفظ و منتقل می شود در صورتیکه سواد هیچ نقشی در این قضیه ندارد و ما به عنوان حافظان میراث فرهنگی می بایست نسبت به خودمان هم برخوردار شویم و هم بهره مند به این طریق که نسل جوان ادب احترام به پیشکسوتان و پیشکسوتان ادب شاگردپروری و سخاوتمندی در آموزش نسل جدید را داشته باشند.

گفتنی است تجلیل از سید محمد اژدری خواه، حمید وحیدزاده، محمد محمودی و مصطفی شاه بابا زاده از برگزیدگان یگان حفاظت از میراث فرهنگی کشور و همچنین مدیران سه تشکل غیردولتی از اصفهان، کرمان و شیراز به عنوان حافظان بناها و بافت های تاریخی حسن ختام این گردهمایی بود.

شناسه خبری: 2096
تاریخ انتشار: 1397/1/3118:59
هشتگ ها:

آخرین مطالب