جمعه 31 فروردين 1397 - 18:42
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
معاون میراث فرهنگی کشور در روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی که با حضور جمعی از مرمت گران، پژوهشگران و پیشکسوتان حوزه مرمت برگزار شد، همیاری و همگرایی همه دستگاه ها را برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی ضروری دانست.
معاون میراث فرهنگی کشور در روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی که با حضور جمعی از مرمت گران، پژوهشگران و پیشکسوتان حوزه مرمت برگزار شد، همیاری و همگرایی همه دستگاه ها را برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی ضروری دانست.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، آیین بزرگداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی با شعار "میراث برای نسل ها" شامگاه پنج شنبه 30 فروردین ماه با حضور جمع کثیری از پیشکسوتان مرمت و معماری، اساتید و پژوهشگران این حوزه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از این گردهمایی گفت: امید می رود با توجه به شعار امسال ایکوموس با عنوان "میراث برای نسل ها" شاهد برگزاری چنین نشست هایی با حضور بزرگان و پیشکسوتان حوزه مرمت و حفاظت از بناها و محوطه های تاریخی و ارتباط بین نسل ها بیش از گذشته باشیم و کارگاه های آموزشی بیشتری حتی در محوطه های تاریخی در سطح مخاطبان مختلف برگزار کنیم.
وی افزود: وجه اشتراک شعارهایی که یونسکو، ایکوموس و ایکوم اعلام کرده اند حفاظت از میراث گذشته با نگاه به آینده است و علت اینکه از گذشته حفاظت می کنیم برای این است که به آینده فکر می کنیم. پس چنانچه در مسیر شعار امسال گام برداشته و از طریق فرهنگ ارتباط بین نسل ها را افزایش داده و در حفاظت از میراث همکاری کنیم کار بزرگی انجام داده ایم.
وی در ادامه ضمن ابراز خشنودی از فعالیت های انجام شده در حوزه بناها و محوطه های تاریخی در سال گذشته به ارائه گزارشی در این خصوص پرداخت و گفت: علیرغم اینکه در سال گذشته با مسائل و مصائب گوناگونی روبرو بودیم ولی با کمک رسانه ها، سمن ها و اهالی محلی در جهت حل مشکلات گام برداشته و در این زمینه همیاری و همگرایی سایر دستگاه ها و از آن جمله آموزش و پرورش، شهرداری ها، بنیاد مسکن، وزارت کشور و دیگر دستگاه ها برای حفاظت از میراث فرهنگی و تاریخی بسیار خوب بود.
طالبیان در خصوص اهمیت همیاری سایر دستگاه ها افزود: حوزه میراث فرهنگی حوزه سیاستگذاری، هشدار و نظارت است و اگر سایر دستگاه ها با این معاونت مشارکت کرده و خودشان را متولی امر حفاظت از آثار تاریخی بدانند بسیار مطلوب است و در این راستا وظیفه اداره کل حفظ و احیاء بناها، بافت ها و محوطه های تاریخی این است که یک شبکه نظارتی قدرتمند برای هدایت و حفاظت از آثار تاریخی و مرمت بناها ایجاد کند.
وی با اشاره به تأسیس 44 موزه خصوصی در سال گذشته و برپایی چندین نمایشگاه مشترک بین المللی در موزه ها در خصوص گرایش عموم مردم به حفاظت از میراث گذشتگان و خروج موزه های دولتی از رخوت و رکود ابراز امیدواری کرد و افزود: با توجه به اینکه استان ها در بخش معرفی شامل انتشارات، فیلم، مستندسازی و پایش دچار ضعف هستند می بایست با همیاری و همکاری همه دستگاه ها و برگزاری جلسات منظم به ویژه در استان ها در جهت رفع این نقصان حرکت کرد.
طالبیان در پایان ضمن تأکید بر نقش پژوهشگاه در امر پژوهش افزود: باید امسال با تخصیص بخشی از اعتبارات، سال ظرفیت سازی در بخش های مختلف و به ویژه در حوزه آموزش، مستندسازی و پایش با استفاده از تکنولوژی و روش های نوین باشد. همچنین با برنامه و کمک های مشارکتی می بایست آرشیو اطلاعات و اسناد به درستی صورت پذیرد چرا که سرعت فرسایش آثار همیشه بیش از کاری است که بشر در امر حفاظت انجام می دهد و از اینرو ایجاد پایگاه های اطلاعاتی و آرشیو ضروری به نظر می رسد.
گفتنی است تجلیل از سید محمد اژدری خواه، حمید وحیدزاده، محمد محمودی و مصطفی شاه بابا زاده از برگزیدگان یگان حفاظت از میراث فرهنگی کشور و همچنین مدیران سه تشکل غیردولتی از اصفهان، کرمان و شیراز به عنوان حافظان بناها و بافت های تاریخی حسن ختام این گردهمایی بود.