معرفی اثری از اندی وارهول در موزه جهان نما
پنجشنبه 20 مهر 1396 - 16:50
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
عنوان اثر: میک جگر
هنرمند: اندی وارهول
تکنیک اثر: لیتوگرافی (250/73)
ابعاد: 74*111 سانتیمتر
عنوان اثر: میک جگر
هنرمند: اندی وارهول
تکنیک اثر: لیتوگرافی (250/73)
ابعاد: 74*111 سانتیمتر
اندی وارهول (1928_ 1987) نقاش، نویسنده و فیلم ساز آمریکایی
او از بنیانگذاران جنبش "پاپ آرت" در آمریکا بود. جنبش "پاپ آرت" از جنبش های هنری دهه 1960 بود که افرادی همچون ریچارد همیلتن (نقاش)، اسمیتسن (معمار) و لارنس الاوی (منتقد هنری و ابداع کننده این اصطلاح) از شخصیت های اصلی این جنبش بودند که تحت عنوان " گروه مستقل" در لندن به وجود آمدند.
رسالت این گروه مبتنی بر فرهنگ شهری توده مردم و به نوعی زیبایی شناختی همگانی در هنر بود. هنری که با اندیشه های هنری آکادمیک و کلاسیک مخالف بود و در اواسط قرن بیستم آغاز شد. اندی وارهول کسی بود که ایدئولوژی این جنبش را در آمریکا اشاعه داد.
او در مدرسه فنی کارنگی در پیتسبرگ آموزش دید. فعالیت خود را با به بهره گیری از اسلوب ها و تصاویر تبلیغاتی و هنر تجارتی آغاز کرد. از عناصری همچون چهره اشخاص مشهور، اسناد تصویری، کالاهای مصرفی و گل ها در آثارش بهره می جست. به طور مثال "میک جگر"، عنوان اثر پیش رو، نام خواننده و ترانه سرای مشهور دهه 60 قرن بیستم آمریکاست. در اوج شهرت به سینما روی آورد و فیلم هایی چون: خواب (1963)، کابوی تنها (1968) و رجاله (1970) را ساخت.
وارهول در سال 1960 استودیوی معروفش را تحت عنوان کارخانه The factory" " تأسیس کرد. بدین منظور شروع به تولید آثار هنری در مقیاس انبوه کرد و ویژگی یکتایی و ناب بودن اثر هنری را از بین برد. "سوپ کمبل "و "بطری کوکا کولا" از آثار مشهور او در بیان تولیدات پر مصرف آمریکایی است.
تکرار از ویژگی های شیوه کار وارهول است. او با حذف احساسات شخصی هنرمند از اثر و نیز با استفاده از چاپ سیلک اسکرین و تکرار مکانیکی موضوعاتش زندگی انسان مدرن را به نمایش می گذارد. در حال حاضر بزرگترین موزه ای که صرفاً به یک هنرمند اختصاص دارد در پیتسبرگ پنسلوانیا به نام او است.
منابع: دایره المعارف هنر.رویین پاکباز.انتشارات فرهنگ معاصر. 1378/ اندی وارهول هنرمند عصیانگر. محمد جواد جهانگیری. خبرگزاری مهر 17 خرداد 96
گردآورنده: سمیه عیوض زاده