دوشنبه 1 خرداد 1396 - 18:46
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
رییس ایکوم در نشست مروری بر تجارب موزه ها در کاخ نیاوران گفت: موزه عروسک های ملل باید بتواند با عملکرد خود به عنوان الگویی در رفتار موزه ای ما مطرح شود.
رییس ایکوم در نشست مروری بر تجارب موزه ها در کاخ نیاوران گفت: موزه عروسک های ملل باید بتواند با عملکرد خود به عنوان الگویی در رفتار موزه ای ما مطرح شود.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران احمد محیط طباطبایی، رییس ایکوم در سومین جلسه از نشست مروری بر تجارب موزه ها که به مناسبت هفته میراث فرهنگی بعداز ظهر یکم خرداد ماه با دعوت از موزه عروسک های ملل در سالن کنفرانس این مجموعه برگزار شد با بیان این مطلب افزود: موزه عروسک های ملل به دلیل جلب توجه افکار در موقعیتی است که مخاطب اصلی آن تمامی گروه های سنی هستند و پدیده انتقال فرهنگی را در تمامی سنین انجام می دهد؛ از اینرو باید بتواند با عملکرد خود به عنوان الگویی در رفتار موزه ای ما مطرح شود و تمام موزه هایی که با عروسک سر و کار دارند باید بتوانند این نقش را ایفا کنند.
وی اظهار داشت: فعالیت های موزه ای به هر شکلی که انجام شوند خوب هستند؛ چرا که هرچیزی که بتواند پایداری و ارزش های گذشته خودمان را به ما بازگرداند بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: یک مجموعه زمانی می تواند به عنوان موزه مطرح شود که فعالیت هایش منجر به صلح و همزیستی شود.
رییس ایکوم توضیح داد: موزه جایی است که از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی محافظت می کند. موزه پنجره ای است که از آنسوی آن می توان ماحصل فرهنگی را دید. در موزه عروسک های ملل، عروسک ها پنجره هایی هستند که رو به فرهنگ باز می شوند.
وی خاطر نشان کرد: عروسک نوعی مبنای انتقال فرهنگی از نسلی به نسل دیگر در جوامع هستند و نیازهای روحی و مادی جوامع را برآورده می سازند.
*تجربیات موزه عروسک های ملل دراختیار موزه داران قرار گرفت
همچنین آقای ناصری، مدیر موزه خصوصی عروسک های ملل در این نشست با بیان اینکه تجربه های آموزشی در موزه عروسک های ملل به چند بخش تقسیم می شود توضیح داد: آموزش در حین بازدیدهای گروهی و انفرادی که در آن کودکان از طریق قصه، بازی و روایت با موزه آشنا می شوند، اجرای برنامه در دوبخش ملی بین المللی به تناسب مناسبت های هر ماه، برگزاری شب های فرهنگی با هدف آشنایی با فرهنگ ایران و جهان و برگزاری کارگاه های آموزشی که تجربه های موزه را درسطوح مختلف به مخاطبان منتقل می کند از جمله این بخش ها می باشند.
وی اظهار داشت: برنامه های آموزشی در موزه عروسک های ملل با اصول و رویکردهایی همچون ایجاد شرایطی جهت تعمیق یادگیری با بهره گیری از رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری، تناسب برنامه های آموزشی با ویژگی های تحولی کودکان، برنامه های آموزشی پلی به سوی گذشته و زندگی کنونی کودکان برگزار می شوند.
مدیر موزه عروسک های ملل افزود: استفاده از آموزشگران بومی در برگزاری کارگاه های مختلف آموزشی، استفاده از پدیدآورندگانی که در دنیای کودکان نقش مهمی دارند همچون مترجمان و نویسندگان، بهره گیری از روش های خلاق در قصه گویی های آموزشی، استفاده از بحث گروهی جهت انتقال مفاهیم به کودکان، آموزش از طریق بازی و نگاه بوم نگر در برگزاری برنامه ها دیگر رویکردهای این موزه در امر آموزش می باشد.
وی تصریح کرد: برنامه های اجرایی در موزه به همراه نمایشگاه هایی از صنایع دستی، عکس و پوشاک برگزار می شوند تا کودکان بتوانند اطلاعات را از طرق مختلف به دست آورند.