با حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی

روایتی نو از انقلاب در کاخ نیاوران آغاز شد

سه شنبه 12 بهمن 1395 - 12:39
با حضور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی روایتی نو از انقلاب اسلامی ایران در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران آغاز شد.

با حضور رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی روایتی نو از انقلاب اسلامی ایران در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران آغاز شد.

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران آیین افتتاح مجموعه برنامه های ویژه دهه فجر با عنوان "روایتی نو از انقلاب در کاخ نیاوران " دوشنبه 12 بهمن ماه با حضور مهندس سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی، دکتر منصور زاده، رئیس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی، سید رحمت اله رئوف حنان، مدیر مجموعه، ابراهیم حقیقی، گرافیست پیشکسوت و رئیس انجمن طراحان گرافیک، محسن شهرناز دار، پژوهشگر حوزه موسیقی و دیگر مسئولین و هنرمندان برگزار شد.

 

ابراهیم حقیقی، گرافیست پیشکسوت و رئیس انجمن طراحان گرافیک در این آیین اظهار داشت: وظیفه درست یک نمایشگاه و یک موزه زنده کردن خاطراتی است که اینجا اتفاق افتاده تا به یاد آوریم چه درس هایی آموخته ایم.

 

وی گفت: در انقلاب مشروطه تمرکز هنرمندان در ادبیات و موسیقی بود اما در انقلاب 1357 سواد بصری شهرنشینان آشکار شد که بخشی از آن دیوارنوشته هایی هستند که توسط مرتضی ممیز و آقای فرهادی ثبت شد و بخش دیگر عکس های دوران انقلاب است که غربت مردم آن زمانه را نشان می دهد.

 

وی افزود: در تمام اتفاقات گرافیکی سال 57 خودانگیختگی مردم که برخاسته از شور جمعی است بوجود آمد و در این خودانگیختگی دیوار نوشته هایی بوجود آمد که در آن از عناصر بصری بهره گرفته شده بود.

 

وی توضیح داد: در حوزه موسیقی نیز یک تکرار انقلابی دیگ مثل مشروطه اتفاق افتاد که هرسال برای بزرگداشت انقلاب آن ها را می شنویم و تاکنون خسته نشده ایم و برایمان خاطره انگیز شده است.

 

همچنین محسن شهرنازدار، پژوهشگر حوزه موسیقی در بخش دیگری از این مراسم اظهار داشت: تاریخ یک روایت قابل رویت است. تاریخ روایتی است که فاتحان می نویسند. زوایای زیادی از تاریخ ناگفته مانده است و بازخوانی تاریخ کار پیچیده ای است. درواقع تاریخ برخواسته ذهنی است.

 

وی توضیح داد: گذشته را رسانه می سازد و اینکه چگونه می توان از بازنمایی آثار هنری اتفاقات تاریخی را کشف کرد که نمونه ای از آن موسیقی می باشد.

 

وی درخصوص رابطه موسیقی و سیاست گفت: موسیقی و سیاست رابطه ای چهاگانه دارند؛ درجایی سیاست در برابر موسیقی و در جایی سیاست پشت موسیقی است. از طرفی موسیقی دربرابر سیاست یا موسیقی حامی سیاست است.

 

شهرنازدار خاطرنشان کرد: موسیقی باید در خدمت خلق باشد و هنر را باید مردم عادی بفهمند و این فضای موزه ها فضای بازنمایی هستند.

 

بازگویی وقایع انقلاب با ادبیات هنری توسط مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران و خاطره گویی جمال شاه حسینی، همکار مجموعه و ایثارگر فاتح کاخ بخش دیگری از این مراسم بود.

 

همچنین همزمان با این آیین نمایشگاه ها و برنامه های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به مناسبت دهه فجر توسط مدعوین افتتاح شدند و از علی اصغر رضایی، همکار در آستانه بازنشستگی مجموعه و ایثارگر فاتح کاخ تجلیل شد.

شناسه خبری: 1735
تاریخ انتشار: 1395/11/1212:39
هشتگ ها:

ارسال دیدگاه ها

پیغام شما با موفقیت ارسال شد
کاراکترهای باقی مانده : ( 1000) حرف

آخرین مطالب