پنجشنبه 25 شهريور 1395 - 15:24
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
جشنواره بین المللی نقالان کوچک با حضور کودکان کار 26 تا 30 شهریور ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود.
جشنواره بین المللی نقالان کوچک با حضور کودکان کار 26 تا 30 شهریور ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در این جشنواره کودکان کار اقدام به دوخت لباس های ملل مختلف و عرضه آن در غرفه نمایشگاهی می کنند.
مراسم افتتاحیه این جشنواره روز 26 شهریور ماه که با نام روز جهانی ادبیات فارسی نام گرفته از ساعت 17 در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود که برنامه ها در محور ادبیات فارسی و رویکرد آن به صلح است.
همچنین روز 28 شهریور ماه کودکان مدرسه ی پاکستان، ترکیه و کودکان سفارتخانه ها در بنیاد پرفسور حسابی حضور می یابند تا از نزدیک با زندگی و خدمات پرفسور در حوزه ی ادبیات فارسی آشنا شوند و برای کتاب" داستان من، نقاشی تو،کتاب ما" از داستان زندگی پرفسور حسابی نقاشی بکشند تا با نام خودشان در کتاب چاپ شود.
برگزاری کارگاه آموزشی برای اولیاء از سوی یونسکو در آمفی تاتر سرای باغ فردوس تجریش، نشست تخصصی اندیشمندان و متولیان امور فرهنگی و هنری کودک و نوجوان، نمایش گذاردن تابلوهای خطی داستانهای کهن مانند شاهنامه ی بایسنقری، کلیپ فیلمهای کودکانی که از سراسر ایران و جهان فرستاده شده و قرائت پیام دبیر کل سازمان ملل وگروه سفیران صلح و دوستی به مناسبت روز جهانی صلح در هفت بند با الهام از هفتخوان رستم با نام هفت مهر دوستی از جمله برنامه های ویژه این جشنواره است .
گفتنی است در این جشنواره تابلوهای خطی داستان های کهن همچون کلیه و دمنه در کوشک احمدشاهی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به نمایش گذاشته می شود.
در این زمینه، افتخار حسین عارف، رییس موسسه فرهنگی اکو با اشاره به اهمیت برگزاری چنین مراسمی برای گسترش صلح، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی برگزاری اینگونه مراسم، حفظ و صیانت از میراث فرهنگی هریک از کشورهای منطقه عضو این سازمان است.
او با بیان اینکه در راستای حفظ این میراث و ارتقای آن، ادبیات نقش موثری دارد، ادامه داد: ادبیات یکی از بهترین راههای نفوذ فرهنگ از یک نسل به نسلهای بعدی است و در این ارتباط میتوان به کارکرد موضوعاتی مانند شاهنامهخوانی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه کودکان با شاهنامهخوانی و شرکت در جشنوارههایی مانند نقالان کوچک در دنیای کنونی که لبریز از تروریسم و افراط گری است، میتوانند بهترین پیامرسان صلح باشند، گفت: جهان نیازمند عشق، هماهنگی و یکپارچگی است و در این میان تئاتر و ادبیات میتواند تأثیر زیادی بر زندگی مردم داشته باشد.
افتخار حسین عارف با بیان اینکه برگزاری چنین جشنوارههایی با حضور کودکان، بهترین ابزار برای انتقال پیام صلح، صفا و دوستی در عرصه جهانی است، ادامه داد: این میتواند برای دیگران مشوقی باشد تا آنها نیز اقدام به برگزاری چنین جشنوارههایی کنند.
او با اشاره به نحوه اجرای شاهنامهخوانی توسط گروه سفیران صلح و تحت تأثیر قرار گرفتن بهخاطر نحوه این اجرا توسط کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: شاهنامه یک شعر حماسی است که در آن شاهد درگیری بین خوبی و بدی هستیم و کودکان از طریق اجرای داستانهای شاهنامه، پیامهای این کتاب بزرگ را به مخاطبان بهخوبی منتقل میکنند.
او در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به جزییات برگزاری این جشنواره به مدت چهار روز در تهران و اینکه نمایندگان کشورهای عضو در تهران نیز در این جشنواره حضور پیدا خواهند کرد، به موضوع اهمیت سرمایهگذاری برای کودکان برای گسترش فرهنگ صلح اشاره کرد و گفت: اگر برای کودکان در ارتباط با اینگونه موارد سرمایهگذاری شود به مرور شاهد نتایج بسیار مثبتی خواهیم بود.