برگزاری نشست هم اندیشی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی در کاخ نیاوران

چهارشنبه 5 اسفند 1394 - 16:33
نخستین نشست هم اندیشی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران صبح امروز (5 اسفند 94)در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

نخستین نشست هم اندیشی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران صبح امروز (5 اسفند 94)در مجموعه فرهنگی تاریخی  نیاوران برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این نشست با حضور محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور، سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، احمد محیط طباطبایی، قائم مقام ایکوم و جمع دیگری از صاحبنظران میراث فرهنگی صبخ امروز در سالن کنفرانس این مجموعه برگزار شد.

 

معاون میراث فرهنگی کشور با حضور در این کارگروه تخصصی  و با اشاره به اینکه  کنگره های استانی برای نخستین بار است که براساس ظرفیت های تاریخ، معماری و شهرسازی به فعالیت می پردازد گفت: این کنگره ها با محوریت قرار دادن حوزه های فرهنگی ـ طبیعی، شهرها و روستاهای تاریخی، منظرهای فرهنگی و شهری تاریخی، سازه در تاریخ معماری و شهرسازی، باستان شناسی، معماری و شهرسازی، میراث معماری و شهرسازی مدرن، میراث آب و کشاورزی، میراث فرهنگی ناملموس و راه های فرهنگی و عناصر وابسته به موضوع تاریخ  معماری و شهرسازی هر استان را در دستور کار خود قرار خواهند داد.

 

وی همچنین در برگزاری چهارمین کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران حضور و مشارکت جدی دانشگاه ها و دستگاه های مرتبط با میراث فرهنگی را ضروری دانست.

 

طالبیان با اشاره به محورهای پیشنهادی کنگره ملی تاریخ معماری و شهرسازی ایران گفت: حوزه های فرهنگی ـ طبیعی شهرها و روستاهای تاریخی، منظرهای فرهنگی و شهری تاریخی، سازه در تاریخ معماری و شهرسازی، باستان شناسی،معماری و شهرسازی، میراث معماری و شهرسازی مدرن، بازخوانی معماری و شهرسازی ایران از منظر پایداری و راه های فرهنگی و عناصر وابسته از جمله محورهای پیشنهادی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران هستند.

 

همچنین در این نشست تخصصی، پیشکسوتان و هیات علمی میراث فرهنگی نیز راجع به محورهای پیشنهادی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران به بجث و گفتگو پرداختند.

 

«سیدمحمد بهشتی»T رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در این نشست به اسناد تاریخ معماری ایران اشاره کرد. او گفت: چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران فرصتی است تا موضوعات مهمی چون اسناد تاریخ معماری، مستندسازی تاریخ معماری و شهرسازی ایران مورد توجه قرار گیرد.

 

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: تهدیدات زیستی، انرژی، معماری موقت و همچنین معماری دستکند از موضوعات مهمی به شمار می روند که تاکنون مغفول مانده اند.

 

بهشتی افزود: 3 کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران که در سالهای گذشته برگزار شد فتح بابی برای شناخت موضوع تاریخ معماری و شهرسازی ایران بود. 

 

وی گفت: رشته مطالعات معماری و شهرسازی تحت تاثیر این کنگره ها تصویب شد و درحال حاضر لازم است در چهارمین کنگره معماری و شهرسازی این موضوع را عمومی و نظام  دانشگاهی را درگیر کنیم. 

 

بهشتی در ادامه افزود: ضروری  است  با در نظر گرفتن ظرفیت های هر استان ، تاریخ معماری و شهرسازی آن استان  سنجیده و محورهای متناسب با آنها تدوین شود.

شناسه خبری: 1574
تاریخ انتشار: 1394/12/516:33
هشتگ ها:

ارسال دیدگاه ها

پیغام شما با موفقیت ارسال شد
کاراکترهای باقی مانده : ( 1000) حرف

آخرین مطالب