سه شنبه 18 شهريور 1393 - 13:08
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
سعید شیرکوند در سمینار نقش جامعه مدنی در مقابله با قاچاق اموال فرهنگی از ساماندهی بورس اموال تاریخی در کشور خبر داد و گفت: باید راهی ایجاد شود که آثار تاریخی از پستوها بیرون بیاید و فعالیت زیرزمینی قاچاقچیان محدود شود.
سعید شیرکوند در سمینار نقش جامعه مدنی در مقابله با قاچاق اموال فرهنگی از ساماندهی بورس اموال تاریخی در کشور خبر داد و گفت: باید راهی ایجاد شود که آثار تاریخی از پستوها بیرون بیاید و فعالیت زیرزمینی قاچاقچیان محدود شود.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران سعید شیرکوند، معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمینار نقش جامعه مدنی در مقابله با قاچاق اموال فرهنگی که امروز در سالن سینمای کاخ اختصاصی نیاوران برگزار شد افزود: اموال تاریخی و فرهنگی متعلق به یک فرد و یا سازمان نیست بلکه متعلق به بشریت است و به همین دلیل ملتها، تشکلهای مردم نهاد، جامعه مدنی، اصحاب رسانه و افرادی که می توانند در صیانت از آثار تاریخی نقش داشته باشند باید برای حفاظت از این اموال فرهنگی تلاش کنند.
وی اظهار داشت: شکل گیری قاچاق آثار تاریخی به چند دلیل صورت می گیرد، نخست اینکه افراد سودجو به دلیل دستیابی به سودهای بادآورده و سریع خارج از قوانین و استانداردها دست به قاچاق آثار تاریخی می زنند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه خلاهایی در رابطه با جلوگیری از قاچاق آثار تاریخی وجود ارد، اضافه کرد: ما باید مکانیزمی طراحی کنیم تا صاحبان آثار تاریخی این امکان را داشته باشند که از این اموال بهره برداری کنند.
وی گفت: وقتی یک اثر تاریخی به فردی ارث رسیده است باید این فضا برای فرد ایجاد شود که از این اثر بهره برداری کند و به این دلیل که فضای مناسبی برای ارزش گذاری و استفاده از حقوق مادی این اثر برای افراد موجود نیست، فضا برای قاچاقچیان آثار تاریخی فراهم می شود.
شیرکوند تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی در تلاش است تا بورس اموال تاریخی را ساماندهی کند، این بورس با ساختاری تعریف شده ایجاد می شود تا فضایی مناسب برای ارزش گذاری، هویت یابی و شناسایی آثار تاریخی فراهم شود.
وی یادآور شد: با راه اندازی این بورس آثار تاریخی از پستوها خارج می شود و صاحبان آثار تاریخی می توانند در این مکان با ارزش گذاری مناسب کارشناسان، اثر تاریخی خود را در معرض دید عموم قرار دهند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان ادامه داد: باید تلاش کنیم راهی باز شود تا دارندگان آثار تاریخی تحت نظارت دولت مالک این آثار باشند و هویت اموال تاریخی به طور کامل مشخص شود.
شیرکوند افزود: خلایی که در این رابطه وجود دارد موجب شده است که بسیاری از اموال تاریخی به اندرونی ها برده شود و به فعال شدن قاچاقچیان بینجامد.
وی گفت: اگر می خواهیم با قاچاق اموال فرهنگی تاریخی مبارزه کنیم باید با فعالیت های زیرزمینی مبارزه کنیم و در این مسیر جامعه مدنی و تشکلهای مردم نهاد نقش موثری را ایفا می کنند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان افزود: آگاه کردن مردم در این مسیر بسیار کارساز خواهد بودچراکه اموال تاریخی و فرهنگی متعلق به همه افراد جامعه است.