گلدان چینی ساخت کارخانه مایسن آلمان در کاخ موزه صاحبقرانیه

سه شنبه 29 بهمن 1392 - 09:24
در تالار آیینه کاخ موزه صاحبقرانیه 2 گلدان چینی گرانبها مشابه که اهدایی به ناصرالدین شاه قاجار بوده نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

در تالار آیینه کاخ موزه صاحبقرانیه 2 گلدان چینی گرانبها مشابه که اهدایی به ناصرالدین شاه قاجار بوده نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. این گلدان های چینی ساخت کارخانه مایسن (Meissen) آلمان می باشند که از طرح هایی مانند فرشته، گل، تاج و ... که نمادی از زندگی، شور و نشاط هستند در تزئین آن به کار رفته است.

این گلدان از 3 بخش درب، بدنه و پایه تشکیل شده است که هر 3 قسمت با گل هایی به رنگ آبی، بنفش، نارنجی، صورتی و همچنین فرشته هایی بالدار که دسته های گل را به همراه دارند تزئین شده اند.

بالای درب این گلدان ها به شکل تاج می باشد و روی بدنه آن آرم تلفیقی سلطنتی پادشاه لهستان و حاکم زاکسن (Saxon) و آرم دو شمشیر ضربدری آبی رنگ که نماد و مارک تجاری چینی های مایسن می باشد به چشم می خورد.

 

کارخانه چینی سازی مایسن

مایسن شهری است با تاریخ دراز و طولانی در کنار رودخانه Elbe در ایالت زاکسن و نزدیک درسدن(Dresden) که در قسمت شرقی آلمان و در همسایگی با لهستان قرار دارد.

چینی مایسن اولین چینی اروپائیان بود که در سال 1710 میلادی با حمایت و پشتیبانی پادشاه لهستان و حاکم زاکسن، آگوستوس قوی (Augustus the Strong) ساخته شد و یکی از موفق ترین مارک های لوکس در جهان است که اخیراً جشن سالگرد 300 سالگی آن در کشور آلمان با بیش از 40 برنامه ویژه و نمایشگاه های متنوع برگزار شده است. چینی سازی مایسن موفقیتش را مدیون تعهد فوق العاده آگوستوس قوی است. وی کیمیاگر مورد توجه زمان را تشویق و ترغیب به کشف راز "طلای سفید"  نمود.

مایسن برای صنعت تولید چینی اش در جهان معروف است. در سال 1710، قلعه  Albrechtsburg به عنوان کارخانه تولید چینی تعیین شد ولی در سال 1860 به کارگاه های تازه تأسیس در دره Triebisch مایسن منتقل شد که امروزه همچنان به عنوان محل ساخت و تولید چینی های مایسن مشغول به کار     می باشد. برای محافظت و جلوگیری از تقلب یک علامت تجاری که یکی از قدیمی ترین علائم تجاری است به صورت 2 شمشیر آبی رنگ که به صورت ضربدری از هم عبور کرده اند روی تمام چینی ها با دست کشیده شد، کاری که هم اکنون نیز صورت می گیرد.

 

گردآورنده: آرامه نادری

شناسه خبری: 1119
تاریخ انتشار: 1392/11/2909:24
هشتگ ها:

ارسال دیدگاه ها

پیغام شما با موفقیت ارسال شد
کاراکترهای باقی مانده : ( 1000) حرف

آخرین مطالب