معرفی دو کتاب به بهانه روز جهانی ناشنوایان: کتاب ناشنوا / کتاب « راهنمای مطالعات ناشنوایی»

دوشنبه 9 مهر 1403 - 15:27
سی ام سپتامبر هر سال، «روز جهانی ناشنوایان» نام گذاری شده است.هدف از این نام گذاری، ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و همچنین عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.

کتاب ناشنوا 

نویسنده:اردوان گیتی، سارا سیاوشی 
 انتشارات:نشر نویسه پارسی
کتاب ناشنوا نوشته اردوان گیتی و سارا سیاوشی است این کتاب مقدمه‌ای بر زبان‌شناسی؛ زبان اشار ایرانی و فرهنگ ناشنوایان است. با خواندن این کتاب می‌توانید اطلاعات جامعی از زبان ناشنوایان به‌دست بیاورید. کتاب حاضر با رویکردی متفاوت از دیگر کتاب های نوشته شده پیرامون ناشنوایی و جامعه ناشنوایان به فرهنگ و زبان جامعه ناشنوای ایران پرداخته و این جامعه را به عنوان یکی از تنوع های زیستی حیات اجتماعی انسان که احترام به آن وظیفه ای مدنی است در نظر گرفته است.
درباره کتاب کتاب ناشنوا
آیا می‌دانستید زبان ناشنوایان در همه‌جای دنیا یک‌سان نیست و هر کشور متناسب با زبان خودش زبان متفاوتی دارد؟ زبان ناشنوایان ایرانی با انگلیسی متفاوت است و در جهان یک زبان اشاره بین‌المللی برای ارتباط جهانی وجود دارد. این کتاب به شکل تخصصی و دقیق به زبان ناشنوایان می‌پردازد و آن را به عنوان یک زبان مستقل و دارای اصول دقیق بررسی می‌کند. این کتاب یک راهنمای کامل است برای کسانی که می‌خواهند وارد دنیای زبان‌ها شوند.

 

کتاب «راهنمای مطالعات ناشنوایی»

راهنمای مطالعات ناشنوایی، محمد نوری و محمد تبرته فراهانی، به کوشش موسسه آوای علم و ایمان مهرورزان   
انتشارات: موسسه بوستان کتاب-قم
ناشنوایان، بدون توجه به افتراق‌ها و تفاوت‌ها، دارای استعداد و ظرفیت‌هایی هستند که با آموزش درست و رسیدگی به موقع به فعلیت می‌رسند و به انسان‌های فرهیخته، خدمتگزار و پر تلاش تبدیل می‌گردند، هم چنان که بسیاری از آنها چنین اند. در این زمینه بیش از هر چیز لازم است خلأهای موجود فرهنگی اصلاح گردد و فرهنگ دینی و ایرانی با شرایط جامعه ناشنوایان تطابق و هماهنگی پیدا کند. کتاب حاضر، اثری مرجع و راهنمای پژوهش ها و پرسش هایی است که درباره مسائل ناشنوایان و ناشنوایی مطرح می شود و اولین گام در شناسایی فرهنگ ناشنوایی و جامعه ناشنوایان به شمار می رود.
ناشنوا نامی برای افرادی است که معمولاً فاقد حس شنوایی و توانایی گفتار‌اند؛ بعضی کاملاً شنوایی و گفتار و بعضی دیگر درصدی ندارند. از این‌رو ناشنوایی شامل طیف گسترده و انواع بسیار دارد. از نظر منشأ و علت ناشنوایی و ناگفتاری؛ برای کسانی که درصدی از شنوایی و گفتار دارند، به لحاظ درجه شنوایی یا نوع گفتار مثل لکنت، تکرر در بعضی حروف، بریده و منقطع گویی کلمات ده‌ها گروه گوناگون و متنوع تشکیل می‌دهند و از طرف دیگر جمعیت ناشنوایان در جهان رو به افزایش است به همین منظور هر یک از این گروه‌ها نیاز به کارشناسی، آموزش، تأمین نیازهای فکری و فرهنگی دارند.
ناشنوایان، بدون توجه به افتراق‌ها و تفاوت‌ها، دارای استعداد و ظرفیت‌هایی هستند که با آموزش درست و رسیدگی به موقع به فعلیت می‌رسند و به انسان‌های فرهیخته، خدمتگزار پر تلاش می‌گردند. بیش از هر چیز لازم است خلأهای موجود فرهنگی اصلاح گردد. فرهنگ دینی و ایرانی با شرایط جامعه ناشنوایان تطابق و هماهنگی پیدا کند. از افتخارات ماست که در قرآن زبان اشاره تأیید شده و به عنوان روشی برای ارتباط درست به کار گرفته شده است. از طرف دیگر سیره نبوی و ائمه (ع) گویای ارتباط آن بزرگواران با ناشنوایان و احترام به حقوق و شئون انسانی آنهاست. برخلاف برخی ادیان که ناشنوا را با بدترین و زشت‌ترین صفات و القاب یاد کرده‌اند، در نصوص دینی و متون شعر و نثر ایرانی، تعابیر زیبا درباره ناشنوایان به کار رفته است.
کتاب حاضر اولین گام در شناسایی فرهنگ ناشنوایی و جامعه ناشنوایان است و امید است در آینده بتوانیم گام‌های دیگر برداشته و پروژه‌های دیگر در زمینه موضوعات ناشنوایی اجرا کنیم.

شناسه خبری: 3608
تاریخ انتشار: 1403/7/915:27
هشتگ ها: #روز جهانی ناشنوایان, #معرفی کتاب

آخرین مطالب