دوشنبه 9 مهر 1403 - 15:27
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
راهنمای مطالعات ناشنوایی، محمد نوری و محمد تبرته فراهانی، به کوشش موسسه آوای علم و ایمان مهرورزان
انتشارات: موسسه بوستان کتاب-قم
ناشنوایان، بدون توجه به افتراقها و تفاوتها، دارای استعداد و ظرفیتهایی هستند که با آموزش درست و رسیدگی به موقع به فعلیت میرسند و به انسانهای فرهیخته، خدمتگزار و پر تلاش تبدیل میگردند، هم چنان که بسیاری از آنها چنین اند. در این زمینه بیش از هر چیز لازم است خلأهای موجود فرهنگی اصلاح گردد و فرهنگ دینی و ایرانی با شرایط جامعه ناشنوایان تطابق و هماهنگی پیدا کند. کتاب حاضر، اثری مرجع و راهنمای پژوهش ها و پرسش هایی است که درباره مسائل ناشنوایان و ناشنوایی مطرح می شود و اولین گام در شناسایی فرهنگ ناشنوایی و جامعه ناشنوایان به شمار می رود.
ناشنوا نامی برای افرادی است که معمولاً فاقد حس شنوایی و توانایی گفتاراند؛ بعضی کاملاً شنوایی و گفتار و بعضی دیگر درصدی ندارند. از اینرو ناشنوایی شامل طیف گسترده و انواع بسیار دارد. از نظر منشأ و علت ناشنوایی و ناگفتاری؛ برای کسانی که درصدی از شنوایی و گفتار دارند، به لحاظ درجه شنوایی یا نوع گفتار مثل لکنت، تکرر در بعضی حروف، بریده و منقطع گویی کلمات دهها گروه گوناگون و متنوع تشکیل میدهند و از طرف دیگر جمعیت ناشنوایان در جهان رو به افزایش است به همین منظور هر یک از این گروهها نیاز به کارشناسی، آموزش، تأمین نیازهای فکری و فرهنگی دارند.
ناشنوایان، بدون توجه به افتراقها و تفاوتها، دارای استعداد و ظرفیتهایی هستند که با آموزش درست و رسیدگی به موقع به فعلیت میرسند و به انسانهای فرهیخته، خدمتگزار پر تلاش میگردند. بیش از هر چیز لازم است خلأهای موجود فرهنگی اصلاح گردد. فرهنگ دینی و ایرانی با شرایط جامعه ناشنوایان تطابق و هماهنگی پیدا کند. از افتخارات ماست که در قرآن زبان اشاره تأیید شده و به عنوان روشی برای ارتباط درست به کار گرفته شده است. از طرف دیگر سیره نبوی و ائمه (ع) گویای ارتباط آن بزرگواران با ناشنوایان و احترام به حقوق و شئون انسانی آنهاست. برخلاف برخی ادیان که ناشنوا را با بدترین و زشتترین صفات و القاب یاد کردهاند، در نصوص دینی و متون شعر و نثر ایرانی، تعابیر زیبا درباره ناشنوایان به کار رفته است.
کتاب حاضر اولین گام در شناسایی فرهنگ ناشنوایی و جامعه ناشنوایان است و امید است در آینده بتوانیم گامهای دیگر برداشته و پروژههای دیگر در زمینه موضوعات ناشنوایی اجرا کنیم.