شنبه 26 اسفند 1402 - 00:44
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی گفت: هم آیین افطار و هم نوروز هر دو میزبان انسانهای خداجویی هستند که فهم بشر را ارتقا دادهاند.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به نقل از خبرگزاری میراثآریا، مراسم بزرگداشت ثبت جهانی نوروز و افطاری و سنتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته آن با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی و سفرای کشورهای مختلف عصر امروز جمعه 25 اسفندماه 1402 در مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران برگزار شد.
علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی برگزاری این مراسم را اقدامی پاسدارانه برای معرفی، حفاظت و حراست از میراثفرهنگی ارزشمندی عنوانکرد که در چارچوب موازین کنوانسیون 2003 به ثبت رسیده است.
او با اشاره به اینکه این عناصر لبریز از روح یکتاپرستی، عشق، امید، محبت، مهربانی و انسان دوستی هستند، ادامه داد: هم آیین افطار و هم تولد دوباره طبیعت در قالب نوروز هر دو میزبان انسانهای خداجویی هستند که فهم بشر را ارتقا دادهاند.
ایزدی در پایان از حاضران درخواست کرد برای مردم غزه و برقراری صلح دعا کنند.
نیاز به ترویج پیامهای معنوی و ارزشهای بشردوستانه
در ادامه نظامالدین زاهدی سفیر تاجیکستان با تبریک ماه مبارک رمضان و عید نوروز به تقارن این دو عنصر فرهنگی ناملموس و نماد ملی و اسلامی اشاره کرد و افزود: رمضان عنصری اسلامی است که در طول بیش از 14 قرن پشتوانه معنوی فرهنگ و تمدن ایران و ایران زمین فرهنگی است.
او ادامه داد: این دو عنصر ملی و اسلامی در تاریخ فرهنگ و تمدن ایران زمین موجب پایداری و بالندگی این فرهنگ و تمدن شدهاند.زاهدی با بیان اینکه امروز نوروز فراتر از ایران رفته و حوزه فرهنگی را در برگرفته است، افزود: نوروز حامل پیامهای جاودانه بشری مانند دوستی و رفاقت، همدلی و همبستگی، جوانمردی، بخشش، سخاوت است که نزد تمامی ادیان و ملتها محترم است. این است که نوروز تا کنون باقی مانده و پایدار خواهد ماند.
زاهدی در ادامه به برگزاری نوروز در تاجیکستان و تجلیل از این آیین گرانقدر اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به بحران غزه امروز بیش از پیش به ترویج پیامهای معنوی و ارزشهای بشردوستانه نوروز نیاز داریم. به همین دلیل جشنی بینالمللی اعلام شده است و با ابتکار دوازده کشور در فهرست یونسکو ثبت شده است.
سفیر تاجیکستان در ایران ادامه داد: همچنین افطار تنها یک آیین سنتی نیست بلکه یک فرهنگ است که موجب انسجام اجتماعی، وفاق ملی و توجه به مستمندان میشود.او در پایان پاسداشت این پیامهای بشردوستانه را در برقراری صلح در جهان مهم عنوان کرد.