دوشنبه 7 اسفند 1402 - 12:19
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
دکتر علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور :
گفتم این کیست که پیوسته مرا میخواند/
خنده زد از بنِ جانم که منم، ایرانم /
گفتم ای جان و جهان، چشم و چراغِ دل من/
من همان عاشقِ دیرینه جانافشانم /
به هوایِ تو جهان گردِ سرم میگردد/
ورنه دور از تو همین سایه سرگردانم /
هوشنگ ابتهاج (سایه) -
در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، شامگاه جمعه 4 اسفند 1402 با حضور جمعی از سفیران کشورهای خارجی مقیم ایران، هیأت اعزامی از تاجیکستان به ریاست آقاى دولت صفرزاده (معاون وزیر فرهنگ) و نیز آقای نظام الدین زاهدی سفیر آن کشور در ایران، جمعی از مدیران و چهره های میراث فرهنگی، مراسم شب میراث فرهنگی ایران و تاجیکستان برگزار شد.
- در این مراسم با اشاره به پيوند ديرين و به قول استاد محمد على جمالزاده كه ايران و تاجيكستان "خويشاوند" هستند، گفتم: تاجیکستان پاره تن ایران است، و با اشاره به اشتراکات بزرگ از جمله اسلام، ایران، زبان فارسی، به عنوان سرمایه بزرگی برای همکاری های مشترک در حوزه میراث فرهنگی را مورد تأکید قرار دادم.
- گفتم زبان پارسی دری که جانشین زبان پهلوی در ایران شد، خاستگاه آن از خراسان بزرگ و فرارود یا همین تاجیکستان امروز بوده است. «رودکی» پدر شعر فارسی و «ابوعلی سینا» از این خطه تاریخی برخاسته اند.
- با اشاره به پیوندهای عمیق تاریخی گفتم: همانطور که شیراز، مشهد، توس، اصفهان، تهران، ... برای اهالی تاجیکستان نامی آشناست، بلخ، بخارا، دوشنبه، خجند، کولاب، ... نیز برای ایرانیان همین تعلق خاطر را دارد و همانطور که شاعر تاجیکی می گوید:
ای چرخ فلک، مرا به چرخ آوردی کولاب بودم، مرا به بلخ آوردی کولاب بودم آب شیرین می خوردم از آب شیرین مرا به تلخ آوردی
- در ادامه با اشاره به زبان مادری که «فارسی» است، بر حفظ، تقویت و ترویج آن تأکید کردم و پیشنهاد تشکیل اتحادیه کشورهای فارسی زبان در حوزه میراث فرهنگی را مطرح کردم.
- همکاری مشترک در آموزش و انتقال تجارب، تدوین و ثبت پرونده های جهانی، برگزاری نمایشگاه های مشترک از جمله مواردی است که در این جلسه مطرح نمودم. - معاون وزیر فرهنگ تاجيكستان، سفیر تاجیکستان در ایران، حجت الاسلام دکتر خسروپناه؛دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حکمت الله ملاصالحی؛ از استادان پیشکسوت میراث فرهنگی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
- در این مراسم گروه های موسیقی ایرانی و تاجیکستانی به هنرنمایی پرداختند و خوراک هر دو کشور نیز رونمایی شد.
- برگزاری شب های میراث فرهنگی ایران و سایر کشورها که با ابتکار معاونت میراث فرهنگی و همت همکاران در مرکز میراث ناملموس تهران آغاز شده است هر ماه به یک کشور اختصاص دارد