جمعه 22 فروردين 1399 - 18:50
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
ترکیب تجریدی
هنرمند: محسن وزیری مقدم (1397-1303)
تکنیک: رنگ روغن روی بوم
ابعاد: 109×160 سانتی متر
محل نمایش: کاخ اختصاصی نیاوران
ترکیب تجریدی
هنرمند: محسن وزیری مقدم (1397-1303)
تکنیک: رنگ روغن روی بوم
ابعاد: 109×160 سانتی متر
محل نمایش: کاخ اختصاصی نیاوران
مرداد ۱۳۰۳ تهران / شهریور 1397 رم
اخذ مدرک نقاشی از دانشگاه تهران: ۱۳۲۷
آغاز تحصیل در ایتالیا: ۱۳۳۴
اخذ دانشنامه از آکادمی هنرهای زیبای رُم: ۱۳۳۸
شرکت در بیش از ۵۰ نمایشگاه انفرادی و گروهی
شرکت در سه دوره بیینال ونیز در سال های۶۰-۶۲- ۱۹۵۸
"مروری بر آثار" در موزه هنرهای معاصر در تهران: ۱۳۸۳
کسب لوح افتخار «شخصیت اروپایی»: ۲۰۰۶
محسن وزیری مقدم طراح، نقاش، مجسمهساز و استاد هنر معاصر ایرانی است. وی از "شاخصترین نقاشان نوگرای ایران" است که با رویکردی مدرنیستی و سبکی شخصی، آثاری بدیع و منحصر به فرد خلق کرده است.
وزیریمقدم را به سبب از میان بردن شیوههای آموزشی کهنه در هنرآموزی و حذف شیوه کمال الملکی در دانشکده هنرهای زیبا نیز از پیشگامان هنر مدرن ایران مینامند. وی در سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۵ریاست دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران را بر عهده داشت. وزیری مقدم تنها نقاش ایرانی است که موزه هنرهای مدرن نیویورک اثرش را بدون واسطه خریداری کرده است.
وی به ساخت مجسمههای چوبی مفصلی و متحرک مشهور است و اولین بار آثاری ساخت که مخاطب میتوانست در اثر هنری دخالت داشته باشد.
او از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۵ در دانشکده هنرهای تزئینی دانشگاه تهران به آموزش هنر اشتغال داشت. وی به آموزش دروسی همچون طراحی، نقاشی و چاپ دستی پرداخت و نخستین بار در سال ۱۳۵۰ کلاس پایه و اصول طراحیرا در دانشکده هنرهای زیبا بر عهده داشت.
پدربزرگ و پدر او ارتشی و از افسران زمان قاجار و پهلوی بودند. ایام کودکی و نوجوانی وی در محیطی مرفه سپری می شود. پدرش نمایشنامه می نوشت و اجرا می کرد گاهی نیز شعر می گفت. به واسطه شغل پدر که نظامی بود از سن چهار سالگی به اتفاق خانواده در شهرهای بهبهان، اهواز، مریوان و رضائیه زندگی می کند.
قبل از رفتن به مدرسه خواندن و نوشتن را فرا می گیرد و وقتی هم که وارد مدرسه می شود، بی آنکه چندان زحمتی به خود بدهد از شاگردان ممتاز می شود. حافظه بسیار قوی و حضور ذهنی عالی داشت.
وزیری مقدم مصمم بود تا به هر طریقی که شده، تحصیلات عالی داشته باشد. بر حسب اتفاق با یکی از دوستانش برخورد می کند و او توصیه می کند که در دانشکده هنرهای زیبا برای رشته نقاشی ثبت نام کند. به هر تقدیر وی در سال ۱۳۲۲ در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران پذیرفته می شود.
محسن وزیری مقدم در سال ۱۳۲۷ پروژه دیپلم خود را تحویل می دهد و با نمره عالی فارغ التحصیل می شود. موضوع کار عملی او «ملاقات شیخ صنعان و دختر ترسا» است. وی از نخستین دانشآموختگان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به شمار میرود.
بعد از پایان درس مدتی را به کار تصویرسازی کتاب مشغول می شود. شش ماه نیز به عنوان دبیر هنرستان تجسمی دختران و پسران مشغول خدمت می شود، که آن کار را نیز ناتمام رها می کند. سه یا چهار سالی نیز در بخش امور فرهنگی «سازمان اصل چهار ترومن» به کار طراحی گرافیک می پردازد. (این سازمان در جهت اجرای برنامه کمک های اولیه فنی ایالات متحده آمریکا به کشورهای توسعه نیافته، به تازگی در ایران تأسیس شده بود.) تا حدی نیز زبان انگلیسی را فرا می گیرد. بالاخره در مرداد ماه ۱۳۳۴ برای ادامه تحصیل راهی ایتالیا شد و تا ۱۳۴۲ در رم به فعالیت هنری پرداخت. همچنین سال ۱۳۳۷ دانشنامه آکادمی هنرهای زیبای رم را دریافت داشت.
محسن وزیری مقدم پس از سالها کار و تلاش حرفه ای در روز جمعه شانزدهم شهریورماه ۱۳۹۷، در پی یک دوره بیماری طولانی و به دلیل کهولت سن در ۹۴ سالگی، در شهر رم درگذشت.
پژوهش و گردآوری: مهناز اسدی