يکشنبه 25 اسفند 1398 - 11:42
//= view_design::CreateFirstImage($Row["attachment"], 'org', '', 'col-lg-5 col-md-5 col-12 master_img', false) ?>
اثر اول: تکنیک: جوشکاری/ ابعاد: 12*14*26 سانتی متر
اثر دوم: تکنیک: جوشکاری/ ابعاد: 44*40*28 سانتی متر
اثر سوم: تکنیک: جوشکاری/ ابعاد: 19*32*65 سانتی متر/ محل نگهداری: گنجینه موزه جهان نما
اثر اول: تکنیک: جوشکاری/ ابعاد: 12*14*26 سانتی متر
اثر دوم: تکنیک: جوشکاری/ ابعاد: 44*40*28 سانتی متر
اثر سوم: تکنیک: جوشکاری/ ابعاد: 19*32*65 سانتی متر/ محل نگهداری: گنجینه موزه جهان نما
اسماعیل توکلی در سال ۱۳۰۲، در قزوین متولد گردید. او کار مجسمهسازی را از هنگامی که در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران مستخدم بود شروع کرد.
توکل اسماعیلی، مشهور به مش اسماعیل، شناختهشدهترین هنرمند خودآموخته ایرانی است. کارهای او بیشتر با مفتول آهنی و جوشکاری اجرا میشد از همان ابتدا کارهایش توسط خانم "ابی گری" – که از آمریکا و به دعوت پرویز تناولی به تهران آمده بود – خریداری شد.
او به خاطر مهارت و ذوقی که داشت در کارگاه مجسمهسازی به دانشجویان دانشکده نیز تعلیم میداد، گرچه رسماً از هیأت علمی یا مربیان دانشکده نبود. در دهه ۱۳۵۰ آثار او با استقبال روبرو شد و مجموعهداران آثارش را میخریدند.
آثارش در گالریهای مشهور ایران به نمایش درآمد. او در دو نمایشگاه انفرادی و چند نمایشگاه گروهی شرکت کرد. از جمله در نمایشگاه آثار هنرمندان نوپرداز ایران در بازل (۱۳۵۵ش) و از چندین نمایشگاه بینالمللی در ایتالیا، انگلیس و ترکیه مدال دریافت کرد.
آنچه این آثار را چنین خوش اقبال کرده، بیآلایشی، سادگی و صداقت در بیان هنری هنرمند است. وی در رده نخستین هنرمندانی است که آهن را در مجسمه سازی جانشین گل رس و سنگ نمود. کار او بیشتر با مفتول و ورقه های آهن اجرا می شد. وی حتی از دورریز کار دانشجویان نیز استفاده می کرد و با برش ها و جوش های که روی آثارش ایجاد می کرد بافتی منحصر بفرد خلق می نمود.
آثار مش اسماعیل، تجسم تجربه هنرمند از محیط زندگی خود است که با فرهنگ عامه و اسطورههای ایرانی پرورده شدهاند. خلاقیت و خیالپردازی وی، با نگاهی جستجوگر و دقیق، توانسته آهن، این عنصر مقاوم و سخت را چنین نرم و خیالآفرین سازد موضوع بیشتر آثار مش اسماعیل ملهم از اسطوره های ایرانی و کاراکترهای انسانی چون رستم و دیو سفید، مادر و کودک، زن روستایی و ... بود.
برخی از کارهایش در پارک های تهران نصب شده و مجسمه رستم و دیو سفید او در ورزشگاه آزادی تهران نصب شده است. وی در هشتم آبان 1373 در تهران درگذشت.