مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مرمت دو عدد دیوارکوب فولادی کاخ صاحبقرانیه به پایان رسید

دوشنبه 9 بهمن 1396 - 13:59
در راستای حفظ یکپارچگی و حفاظت آثار تاریخی فرهنگی موجود در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، دو عدد دیوارکوب فولادی متعلق به کاخ صاحبقرانیه مرمت شد.

در راستای حفظ یکپارچگی و حفاظت آثار تاریخی فرهنگی موجود در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، دو عدد دیوارکوب فولادی متعلق به کاخ صاحبقرانیه مرمت شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، در راستای اهداف مدیریتی این مجموعه جهت حفظ یکپارچگی و وضعیت موجود آثار تاریخی فرهنگی، حفاظت از ماهیت مادی و محتوایی آثار، اتخاذ راهبردهای حفاظت پیشگیرانه و همچنین انجام اقدامات مرمتی از جمله مرمت اضطراری، بازپیرایی، استحکام بخشی و ...، دو عدد دیوارکوب فولادی متعلق به کاخ صاحبقرانیه مرمت شد.

مهدی کلیایی مسئول واحد حفاظت و مرمت این مجموعه با اعلام این خبر گفت: این دیوارکوب ها احتمالاً متعلق به اواخر دوره قاجار است که بر دیواره خارجی ساختمان صاحبقرانیه نصب بوده و بعدها به دلایل نامعلوم از دیوار جدا شده و در حال حاضر در مخزن این ساختمان نگهداری می شود.

وی افزود: در بررسی اولیه مشخص شد این دو اثر در بخش فلزی دچار خوردگی بوده و رنگ ایجاد شده بر روی آن به مرور زمان از بین رفته و در قسمت هایی از اتصالات جدایی ایجاد شده بود. همچنین شبکه برق و روشنایی آن اشکالاتی داشت.

کلیایی در خصوص چگونگی روند مرمت دیوارکوب ها گفت: پس از بررسی آسیب های موجود، تأمین مواد و مصالح مورد نیاز و تجهیز کارگاه به ابزار مورد نیاز برای مرمت، این دو اثر با رعایت اصول حفاظتی به کارگاه مرمت منتقل شد و اقدامات لازم بر روی آن ها انجام شد.

به منظور مرمت این دو اثر ابتدا آلودگی های سطحی و خوردگی بخش فلزی به صورت مکانیکی رفع شد و پس از پاکسازی کامل سطوح،  تزئینات جدا شده (که از جنس ورق آهنی هستند) با استفاده از چسب اپوکسی به بدنه اصلی متصل گردید. پس از رفع نواقص موجود در بخش فلزی، سیم کشی روشنایی احیاء شد و یک لایه محافظ ضد خوردگی مشتمل بر یک لایه نازک پارالوئید 3% محلول در تولوئن روی آن آغشته و پس از خشک شدن، یک لایه رنگ روغنی صنعتی بر روی تمام سطوح این آثار ایجاد شد.

وی در پایان افزود: لازم به ذکر است رنگ اصلی این آثار مشکی با ته رنگ سبز تیره بوده که در دوره های بعد رنگ سبز برای رنگ آمیزی آن ها استفاده شده بود. در جریان مرمت پس از لایه نگاری، همان رنگ اولیه برای ایجاد پوشش محافظ نهایی در نظر گرفته شد و در نهایت پس از ایجاد  شرایط مناسب، این آثار به محل اصلی خود باز می گردد.

گفتنی است واحد حفاظت و مرمت مجموعه نیاوران سعی بر آن خواهد داشت تا خلاصه گزارشاتی از اقدامات عملی انجام شده در راستای مرمت اموال موجود در این مجموعه را به صورت ادواری ارائه و منتشر نماید تا علاوه بر ایجاد آگاهی از اقدامات صورت گرفته و مستندسازی فعالیت ها، شرایط نقد فنی در جهت ارتقاء سطح نگهداری آثار تاریخی فرهنگی موجود را فراهم سازد.

 

شناسه خبری: 2022
تاریخ انتشار: 1396/11/913:59
هشتگ ها:

آخرین مطالب