مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

تشکیل اولین جلسه علمی و اجرایی کارگاه معماری خشتی و کنفرانس بین المللی یزد در مجموعه نیاوران

سه شنبه 9 مرداد 1397 - 14:34
اولین جلسه علمی و اجرایی کارگاه معماری خشتی و کنفرانس بین المللی شهر جهانی یزد صبح امروز هفتم مرداد ماه در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

اولین جلسه علمی و اجرایی کارگاه معماری خشتی و کنفرانس بین المللی شهر جهانی یزد صبح امروز هفتم مرداد ماه در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، این جلسه با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران و مشاور رئیس پژوهشگاه، رسول وطن دوست رئیس گروه حفاظت ایکوم ایران و مدیر کارگاه و کنفرانس بین المللی یزد، سید رحمت اله رئوف حنان مدیر مجموعه نیاوران و جمعی از کارشناسان و پیشکسوتان حوزه مرمت و معماری با هدف هم اندیشی و برنامه ریزی اجرایی در خصوص برگزاری کارگاه و کنفرانس بین المللی شهر یزد در بهمن ماه سال جاری برگزار شد.

 

سید رحمت اله رئوف حنان مدیر این مجموعه ضمن خیر مقدم و ابراز خرسندی از میزبانی این جلسه به ارائه گزارشی از اهم اقدامات انجام شده در این مجموعه در بخش های مختلف فنی، مرمتی و همچنین فرهنگی در طول 28 ماه فعالیت مدیریتی پرداخت.

 

وی در این گزارش به انجام 11 پروژه فنی در این مجموعه با همکاری شورای فنی و راهبردی، تعریف 27 پروژه مرمتی در زمینه شناسایی و ساماندهی آثار، 17 برنامه فرهنگی در سطح ملی و بین المللی و همچنین برنامه های فرهنگی انجام شده در ایام نوروز و هفته میراث فرهنگی سال جاری اشاره نمود.     

 

رسول وطن دوست رئیس گروه حفاظت ایکوم ایران و مدیر کارگاه و کنفرانس بین المللی یزد نیز ضمن خوشامدگویی در خصوص اهداف برگزاری این جلسه گفت: این جلسه با محوریت بحث و بررسی در خصوص ویژگی های دو رویداد پیش رو یعنی برگزاری اولین کارگاه بین المللی معماری خشتی شهر میراث جهانی یزد و کنفرانس بین المللی یزد که در بهمن ماه سال جاری در این شهر برگزار می شود تشکیل شده است.

 

وطن دوست اذعان داشت: ثبت بافت تاریخی شهر کهن یزد در فهرست میراث جهانی امکان بهره برداری فرهنگی، آموزشی، علمی و گردشگری از این شهر یکتا در جهان را بیش از پیش فراهم کرده و این ثبت را می توان گام اول در حرکت به سوی هدفی محسوب کرد که مقصد نهایی آن تعیین جایگاه واقعی یزد در سطح جهان و استفاده از این ظرفیت برای توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن است.

 

او در خصوص فواید و مزایای ثبت جهانی این شهر به عنوان یک پایگاه معماری خشتی افزود: شهر تاریخی یزد یکی از باارزش ترین و مهمترین شهرهای تاریخی جهان به شمار می آید و از نظر معماری خشتی و سنت زنده این گونه معماری شاید سرآمدترین شهر جهان باشد. با این وجود، لازم است فعالیت های دوچندانی همچون برگزاری این دو رویداد در خصوص شهر یزد برنامه ریزی و صورت گیرد تا همانگونه که سایر شهرهای جهانی مقصد پژوهشی و فرهنگی اندیشمندان و گردشگران قرار گرفته اند، یزد نیز از ظرفیت فراوانی که دارد بهره بردای کرده و پیوسته در فهرست پژوهشگران، علاقمندان و گردشگران جهان قرار داشته باشد.

 

وطن دوست در ادامه به ضرورت قرارگیری شهر جهانی یزد در برنامه میراث جهانی معماری خشتی یونسکو اشاره کرد و گفت: با وقوع چنین امری می توان از همکاری و کمک سازمان های مختلف جهانی از جمله یونسکو، ایکوموس، مراکز آموزشی و پژوهشی ذیربط داخلی و خارجی به عنوان حامی علمی و اجرایی برنامه ها بهره برد تا علاوه بر سرآمد شدن این شهر به عنوان یک مقصد علمی، پژوهشی و گردشگری در جهت برگزاری مستمر این گردهمایی گام برداشت.

 

مدیر کارگاه و کنفرانس بین المللی یزد در پایان سخنان خود به ارائه گزارشی از اقدامات و تعاملات انجام شده در خصوص برگزاری این دو رویداد پرداخت.

 

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور نیز در این جلسه گفت: همه حاضرین با موضوع ایجاد یک دستاورد مهم در یزد اتفاق نظر دارند، دستاوردی که در سطح جهانی مطرح شود. از اینرو تحقق اقدامات و پیشنهادات مطرح شده در این جلسه ضروری است.

 

او در ادامه ضمن تأکید بر لزوم مشارکت مردم، جامعه تخصصی و دستگاه های نظارتی در این زمینه، وجود یک هیأت راهبردی جهت تحقق اهداف را ضروری دانست و اضافه کرد: کارگاه ها می بایست قابل رؤیت باشند و تمامی استانداردها را رعایت کنند تا بتوان به بررسی تفاوت ها، پیش و پس از جهانی شدن شهر یزد پرداخت.

 

سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران و مشاور رئیس پژوهشگاه نیز به بحث پیرامون حل مشکلات این منطقه پرداخت و افزود: در کارگاه بین المللی پیش رو می بایست علاوه بر توجه به ظرفیت ها و چالش های شهری، به مباحث تاریخی و فرهنگی یزد نیز توجه شود و مشکلات این شهر از جمله کم آبی و خشکسالی آن که منجر به مهاجرت ساکنین آن می شود باید به صورت ریشه ای حل شود.

 

او در ادامه پرداختن به تجربه تاریخی، نوع معماری و رفتارهای اقلیمی این شهر جهانی به عنوان یک بحران سیاسی و اجتماعی را در این رویداد ضروری دانست.     

سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در پایان این جلسه هم اندیشی گفت: کشور ما کوهستانی است و در گذشته دسترسی به سنگ آسان بوده ولی برای شناخت شهر یزد باید اول خشت را بشناسیم تا بتوانیم مشکل آن را حل کنیم. از اینرو ثبت جهانی شهر یزد فرصتی است تا خشت و بافت خشتی را بشناسیم و با تأمل نظری در این موضوع بتوانیم آن را به جهان بشناسانیم.

 

اولین جلسه علمی و اجرایی کارگاه معماری خشتی و کنفرانس بین المللی شهر جهانی یزد با بحث و تبادل نظر حاضرین و ارائه پیشنهاد در خصوص محورهای اصلی کنفرانس، کمیته های علمی و اجرایی این دو رویداد و چگونگی همکاری سازمان ها و ارگان های مختلف ظهر امروز به کار خود پایان داد.  

یادآورد می شود اولین کارگاه بین المللی معماری خشتی شهر میراث جهانی یزد و کنفرانس بین المللی یزد با حمایت و همکاری استانداری و شهرداری یزد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، دانشگاه های یزد، شهید بهشتی، تهران و دانشگاه های هنر اصفهان و تهران، مرکز بین المللی مطالعه حفاظت و مرمت گنجینه های فرهنگی (ایکروم)، کمیته علمی معماری خشتی ایکوموس، مرکز بین المللی بناهای خشتی لیون فرانسه با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و معماران متخصص در میراث خشتی از کشورهای مختلف  با هدف آشنایی شرکت کنندگان با ارزش های معماری خشتی در ایران و آگاهی از آخرین پیشرفت های علمی در این حوزه در بهمن ماه سال جاری در شهر یزد برگزار می شود.

شناسه خبری: 2161
تاریخ انتشار: 1397/5/914:34
هشتگ ها:

آخرین مطالب