مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

معرفی اثری از ناصر اویسی در موزه جهان نما

چهارشنبه 17 آذر 1395 - 11:32
این نقاش که از فعالان مکتب سقاخانه1 است در آثارش به سنت ها و فرهنگ ایران و هنرهای کهن زادگاهش توجه زیادی دارد.

  • هنرمند: ناصر اویسی(1313ش)
  • نام اثر :بدون عنوان(1342ش)
  • تکنیک اثر : نقاشی روی سرامیک
  • ابعاد:23*23*39 سانتیمتر

این نقاش که از فعالان مکتب سقاخانه1 است در آثارش به سنت ها و فرهنگ ایران و هنرهای کهن زادگاهش توجه زیادی دارد.وی ،برنده مدال طلا و دیپلم مخصوص نمایشگاه بین المللی کامییون ایتالیا در سال 1347شمسی شده است و نیز وی چند کتاب در ایران، ایتالیا و آمریکا به چاپ رسانده است. سبک نقاشی اویسی شعرگونه است و آن را در حد فاصل نقاشی و خط معلق نگه میدارد و هم اکنون در موزه جهان نما یکی از آثار این هنرمند نگهداری می شود که نقاشی روی سرامیک است که همچنان در تصویر بالا میبینید، بر روی این اثر می توان تصویر یک زن که برگرفته از خورشید خانم ایرانی است را دیدودر سمت دیگر اثر تصویر اسب  و نیز خط و نقاشی در دو طرف اثر به چشم میخورد.                                                                                         

مشخصه آثار اویسی زنان زیبا روی برگرفته از خورشید خانم ایرانی و اسب های نیرومند ودر حال حرکت و رنگهای درخشان استکلمات در تابلوهای اویسی به مثابه رمزی و وردی جادویی کارآمد هستند .                       

اویسی از نگاره های سلجوقی و قاجار بطور مستقیم در آثارش ،استفاده کرده است، این هنرمند نقاش در آثارش نگاه تیز بینانه به نقاشی و تصویرگری ایرانی نشان میدهد و به نقاشی معروف است که شعرهایش را نقاشی میکند.     

 

گردآورنده: مریم فیضیاب شهریوری

                                                                                                              

 

1.مکتب سقاقاخانه:جریان هنری بود که در دهه 1340شمسی با استفاده از عنصرهایی از هنر مدرن و برخی از عنصرهای تزیینی سنتی و دینی ،در ایران شکل گرفت . درجریان نوسازی ایران و درگیریهای سنت گرایان و هواخواهان مدرنیته ،عده ای از هنرمندان نوآور ، مکتب جدیدی را بنیان نهادند که تاثیر شگرفی بر دگرگونیهای هنرگرای ایران و حتی نوآووری های عرصه خوشنویسی از خود باقی گذاشت این مکتب یا جنبش هنری بعدها به نام مکتب سقاخانه شهرت یافت.  

شناسه خبری: 1716
تاریخ انتشار: 1395/9/1711:32
هشتگ ها:

ارسال دیدگاه ها

پیغام شما با موفقیت ارسال شد
کاراکترهای باقی مانده : ( 1000) حرف

آخرین مطالب