مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

برگزاری ششمین جلسه شورای معاونان توسعه مدیریت و منابع وزارتخانه ها در کاخ نیاوران

چهارشنبه 29 بهمن 1393 - 13:20
ششمین جلسه شورای معاونان توسعه مدیریت و منابع (پشتیبانی) وزارتخانه ها و سازمان تحت نظر رییس جمهوری به میزبانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری روز سه شنبه 28 بهمن در سالن سینمای مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

ششمین جلسه شورای معاونان توسعه مدیریت و منابع (پشتیبانی) وزارتخانه ها و سازمان تحت نظر رییس جمهوری به میزبانی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری روز سه شنبه 28 بهمن در سالن سینمای مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در ابتدای جلسه سمیع اله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان میزبان نشست وضعیت کلی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تشریح کرد.

وی میراث فرهنگی ملمومس و ناملموس را شامل بناها، محوطه های باستانی، آیین ها و سنت هایی دانست که همانند پاسپورت و شناسنامه برای مردم یک کشور هویت ایجاد می کند.

حسینی مکارم افزود: میراث فرهنگی راهی برای صلح و امنیت ملی است و با توجه به تنوع قومیتی،زبان  و دین میراث فرهنگی یکی ازابزراهایی است که نوعی وفاق ملی ایجاد می کند.

وی با اشاره به این که بیش از یک میلیون اثر و محوطه تاریخی در کشور داریم که 120 هزار اثر تا کنون شناسایی شده، 32 هزار اثر به ثبت ملی و 17 اثر به ثبت جهانی رسیده است گفت: مزیت ثبت جهانی شدن یک اثر کمک های ملی و اعتبار جهانی ،معرفی و تبلیغ اثر است.

حسینی مکارم  با اشاره به این که ایران  به لحاظ اهمیت میراث فرهنگی در رتبه  14 قرار دارد گفت: البته به جهت داشتن آثار تاریخی رتبه اول را داریم اما برای ثبت این آثار در برخی مقاطع وقفه داشتیم و این کار را دیر شروع کردیم،ما از سال 1979تا سال2003 میلادی به دلیل جنگ ثبت اثر تاریخی نداشتیم.

معاون توسعه مدیریت وظایف سازمان در قبال میراث فرهنگی کشور را شناسایی، حفظ و معرفی آثار، تدوین ضوابط و دستورالعمل ها در جهت حفظ و نگهداری آثار، شناسایی و مستند سازی و ثبت آثار تاریخی، سیاست گذاری و برنامه ریزی به منظور تحکیم هویت ملی، بررسی ارزش و قابلیت آثار تاریخی غیر منقول و ساماندهی اموال منقول و غیر منقول تاریخی_فرهنگی اعلام کرد.

وی در ادامه به وضعیت صنایع دستی اشاره کرد و اظهار داشت: صنایع دستی علاوه بر ایجاد اشتغال، توزیع عادلانه درآمد، افزایش تولید داخلی و توسعه صادرات غیر نفتی به توسعه بخش خصوصی نیز می انجامد.

حسینی مکارم صنایع دستی را تبلور عینی اقتصاد و فرهنگ و مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی در سال 92 مورد تاکید ویژه رهبر معظم انقلاب قرار گرفت ،این شیوه دارای ویژگی است که نمود عینی آن را می توان در عرصه صنایع دستی مشاهده کرد.

وی که صنایع دستی را تلفیق صنعت، هنر و فرهنگ معرفی می کرد، درباره وظایف سازمان در قبال این بخش گفت: جلب مشارکت مردم و بخش خصوصی و دولتی در جهت سرمایه گذاری داخلی و خارجی، تدوین استانداردهای لازم برای روش های تولید، توسعه و ترویج تولید محصولات صنایع دستی، تهیه ضوابط و مقررات نظام های هدایتی و حمایتی هنرهای سنتی و صنایع دستی و حمایت از هنرمندان و حمایت و ایجاد فرصت جهت حضور در بازارهای جهانی و عضویت در مراکز بین المللی صنایع دستی است.

مکارم در خصوص وضعیت تولید و اشتغال صنایع دستی گفت: 273 هزار نفر با پروانه تولید در حوزه صنایع دستی شاغل هستند و حدود 200 هزار نفر هم در منازل خود در رشته های مختلف صنایع دستی فعالیت می کنند.

وضعیت بازرگانی صنایع دستی در سال 93 از دیگر مواردی بود که حسینی مکارم به آن اشاره کرد و اظهار داشت: در 9 ماهه سال 93 بیش از 79 میلیارد تومان فروش داخلی و 113 میلیون دلار صادرات داشتیم.

حسنی مکارم همچنین گزارشی از وضعیت گردشگری ارایه داد و گفت: بیش از 50 کشور جهان گردشگری را از محورها و اولویت های خود قرار داده اند؛ ایران نیز برخلاف گذشته که به دلیل داشتن نفت گردشگری الویت اصلی اش نبود، در برنامه ششم توسعه از اولویت های سازمان میراث فرهنگی و دولت است و در کنار معدن، فراورده های پتروشیمی، It و Ict از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی درآمد حاصل از گردشگری را سرمایه ای دانست که  بلافاصله به اقتصاد کشور تزریق می شود و اعلام کرد:تعداد گردشگران ورودی به کشور در سال 92 بیش از 4میلیون نفر بود.

حسینی مکارم بهبود  توسعه و ترویج صنعت گردشگری داخلی و خارجی، کنترل و اعمال نظارت در خصوص صدور مجوزها و نحوه ارایه خدمات، اعمال سیاست های حمایتی، هدایتی و نظارتی از موسسات، سیاست گذاری و هدایت فعالیت ها به منظور ارتباط با سایر کشورها و برنامه ریزی جهت شناخت بازارهای هدف را از وظایف سازمان در بخش گردشگری اعلام کرد.

وی در ادامه به چالش های پیش روی سازمان اشاره کرد و گفت: تعدد مراجع تصمیم گیر در حوزه وظایف و ماموریتهای سازمان، ناکافی بودن منابع مالی، عدم تناسب بین ساختار و ماموریت ها، عدم تناسب نیروی انسانی موجود با تخصص های مورد نظر و ناکارآمد بودن سیستم حفاظت از مهمترین آنهاست.

معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص  رویکردهای سازمان تاکید کرد: بهره گیری حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی،سازمان های مردم نهاد،تعاونی ها و.. برای افزایش مشارکت مردمی، توانمند سازی بخش غیر دولتی فعال با استفاده از آموزش ، تفویض اختیار و ارایه بسته های مالی و فنی، حفظ و صیانت از حقوق مردم و جلب اعتماد عمومی با اطلاع رسانی، توانمند سازی نیروی انسانی و توسعه دولت الکترونیک و مکانیزه کردن فرایندهای عملیاتی و اجرایی را در دستور کار خود قرار داده ایم.

در این نشست که محمود عسکری آزاد جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور و معاونان توسعه مدیریت سازمان ها و وزارتخانه ها حضور داشتند توضیحاتی درباره مصوبات اخیر شورای اداری با موضاعات شورای توسعه مدیریت دستگاههای اجرایی و استانی، برنامه آموزش و تربیت مدیران آینده دستگاههای اجرایی و دستورالعمل تبدیل نیروهای رسمی آزمایشی به قطعی ارایه شد و حاضران به تبیین مصوبه ای با موضوع تهیه برنامه عملیاتی سه ساله اصلاحات اداری پرداختند.

شناسه خبری: 1378
تاریخ انتشار: 1393/11/2913:20
هشتگ ها:

ارسال دیدگاه ها

پیغام شما با موفقیت ارسال شد
کاراکترهای باقی مانده : ( 1000) حرف

آخرین مطالب