به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، در این جشنواره که با داوری سامان گلریز، نویسنده و مدرس بین الملی آشپزی برگزار شد، آش هایی از مناطق و اقوام مختلف کشورمان که توسط آشپزهای محلی طبخ شده بود به رقابت گذاشته شد.
«آش گل آقا» ارومیه از استان آذربایجان غربی، «آش دوغ» از استان اردبیل، «آش کشک» سنگسر از استان سمنان، «آش گیلدیک» خلخال از استان اردبیل، «آش ماست» خرقان از استان سمنان، «آش ماسوآ» بروجرد از استان لرستان و «آش برنج» از استان همدان خوراک هایی بودند که در این جشنواره ارائه شدند.
از میان این آش ها «آش کشک» سنگسر از استان سمنان با نظر داوران منتخب شد.
استفاده از مواد اولیه بومی هر منطقه در طبخ خوراک، طعم خوراک و نحوه سرو خوراک از جمله مواردی بود که در داوری آش ها لحاظ شد.
سخنرانی با موضوع «گردشگری خوراک» توسط امیر اله مانی و «جایگاه آش در سفره ایرانی» توسط سامان گلریز، پخش کلیپ هایی با محتوای نحوه طبخ آش توسط اقوام مختلف کشورمان و اجرای برنامه موسیقی سنتی کردی از جمله بخش های این جشنواره بود.
«جشنواره آش ایرانی» با همکاری مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران و مجموعه آش لاین شامگاه 24 اردیبهشت 1402 برگزار شد و هدف از برگزاری آن احیای آش های سنتی اقوام مختلف کشورمان جهت اشتغالزایی و توسعه گردشگری خوراک به منظور ارائه آش های اصیل ایرانی به گردشگران داخلی و خارجی بود.