روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران ضمن عرض تسلیت به خانواده این بزرگ مرد، اهالی محله نیاوران و عموم مردم به بازخوانی گوشه هایی از فعالیت های او در حفظ فرهنگ و تاریخ کشور در روزهای آغازین انقلاب اسلامی و سال های پس از آن می پردازد.
سیدحسن سعادت مصطفوی از اساتید و دانشمندان فلسفه اسلامی سال 1315 در قائن به دنیا آمد و هنگامی که 12 سال داشت ساکن تهران شد. او که عالِمزاده بود، در 29 سالگی به درجه اجتهاد رسید، ازدواج کرد و ساکن محله نیاوران شد. او سالها امام جماعت مسجد جامع نیاوران بود و همین محبوبیت و مقبولیت موجب شد وقتی جوانان انقلابی کاخ نیاوران را تسخیر کردند، جز به سرپرستی حجتالاسلام سعادت مصطفوی رضایت ندادند. اینگونه شد که شبانه، حکم ریاست کاخ از سوی امام و دفتر نخستوزیری بازرگان صادر شد.
مصطفوی در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس که در زمان حیاتش انجام شد در این باره گفت: 6 سال سرپرستی کاخ را بر عهده داشتم و سعی کردم کاخ را سالم نگه دارم، به همین دلیل هر کسی را به داخل راه نمیدادم؛ حتی خودمان بیرون میخواستیم برویم میگفتیم دو مأمور ما را میگشت که چیزی از کاخ بیرون نرود. ما در اطراف کاخ محدودهای تعیین کردیم و با آیتالله مهدوی کنی هماهنگ کردیم که هیچ کمیتهای نتواند به آنجا وارد شود. اول کامرانیه، اول مرز ما بود که ماشینها را نگه میداشتند، اسلحه را میگرفتند و راهیشان میکردند و از آن طرف هم کاشانک آخر محدوده ما بود و سربازانی که داشتیم همه مسلح بودند و از نخستوزیری جواز اسلحه داشتیم. کاخ اسلحه زیادی داشت که هیچ کمیتهای نداشت، حتی جلیقههای ضدگلوله و سلاحهای پیشرفته هم داشت که همه اینها را ما حفظ کردیم.
اولین رئیس کاخ نیاوران پس از پیروزی انقلابی اسلامی، پیرامون گنجینه موجود در کاخ توضیح داده است: جدا از 700 کیلو طلا، یک کشتی طلا در دفتر شاه بود که متعلق به 600 سال پیش بود کلکسیون سکههای فرح بینظیر بود که الان در بانک مرکزی نگهداری میشود، این سکهها از ماقبل تاریخ، هزاره اول و دوم و همه سلطنتهای مختلف را شامل میشد. یک تابلویی یهودیهای صهیونیست به شاه هدیه داده بودند که برلیان بود، قیمتی نتوانستیم برای آن تعیین کنیم! زمانی که میخواستیم اینها را به بانک مرکزی تحویل دهیم، میترسیدم. خودم برای بار اول همراه گروه به زیرزمین بانک مرکزی رفتم که تا چشم کار میکرد آیینه و شیشه و طلا، اقسام کلاههای سلطنتی، تخت طاووس، قلیانهای کار شده ناصرالدین شاه و جواهرات خانواده پهلوی، مدالهای شاه، شمشیرها و قلافها نگهداری میشد؛ و همانجا این اموال را تحویل دادم.
گفتنی است مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران همزمان با روز درختکاری در اسفندماه سال 1400، با دعوت از خانواده آیت الله مصطفوی اقدام به کاشت یک نهال به نام او در باغ تاریخی نیاوران کرد.
روحش شاد و یادش گرامی...