این قرآن خطی از گنجینه موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران در سال 1265 هجریقمری (1228 خورشیدی) توسط استاد محمدتقی مشهدی به خط جامعنویسی (نسخ، رقاع و نستعلیق) و با عیار استادی به نگارش در آمده است.
در متنآرایی فضای متنی، جدولسازی به صورت مطلای مزدوج محرّر است. وسط سطور، مذهب و مرصع بوده و در پایان آیات نیز، شمسههای مذهب و مرصع خودنمایی میکند.
علاوه بر مذهبسازی در فضای متنی، حل کاری و تشعیرسازی نیز در کنار دیگر هنرهای طلایی به نمایش درآمده است. نقوش گل و بوته در حل کاری و تشعیرسازی، جلوهگری نموده و در مذهبسازی وسط سطور، گلهای تجریدی به چشم میخورد.
در فضای بالای متن، سرسورهها به صورت مذهب مطلایی، به اجرا در آمده است. مذهب این صفحات میرزا عبدالوهاب مذهبباشی است که در سده سیزدهم هجریقمری با بهرهگیری از تمام توان خود، به آرایش این کلامالله مجید نفیس پرداخته است.
جلد اثر لاکی است و نقوش لچک و ترنج مزدوج، مذهب و مرصع و تشعیری با اجرای لچکهای محرابی و نقش بازویی سمت راست و چپ اثر و نیز نیمترنج و سرترنج، زیبایی خاصی به جلد داده است. تلفیق گلها در کنار اسلیمیها و گلهای پالمتی و سوسنی، زیبایی صدچندانی به اثر بخشیده است. این جلد، به دست توانای استاد میرزا عبدالوهاب مذهبباشی به انجام رسیده و تاریخ تجلید آن سده سیزدهم هجریقمری است.
مطلع این کلامالله مجید، با سوره فاتحهالکتاب آغاز شده و در خاتمه با عبارت "حسبالامر سرکار شوکتمدار، کثیرالاقتدار، گردونوقار، سلاله دودمان عمارت نقاوه خاندان کبار ... حیدر قلی خان، سهامالدوله علیه عالیه ادامالله تعالی عمره و دولته و انا العبد الاقل الداعی، محمدتقی مشهدی فی سنه 1265 من الهجره" به اتمام رسیده است.
تعداد صفحات آن 351 ورق بوده که در قطع نیمورقی کتابت شده است.
گردآوری: ندا شانقی (آرشیو موزه کتابخانه اختصاصی نیاوران)