جلوه گری ظروف سور فرانسه در کاخ اختصاصی نیاوران

- ظروف چینی با تصاویر ناپلئون و خانواده سلطنتی - نقاشی روی چینی با روکش طلا در داخل ظرف -ساخت کارخانه سِور فرانسه - قرن 19 میلادی - محل نمایش: کاخ اختصاصی نیاوران

- ظروف چینی با تصاویر ناپلئون و خانواده سلطنتی
- نقاشی روی چینی با روکش طلا در داخل ظرف
-ساخت کارخانه سِور فرانسه
- قرن 19 میلادی
- محل نمایش: کاخ اختصاصی نیاوران

 

کارخانه سور ( sevres ) فرانسه

 کارخانه سور در سال 1738میلادی در فرانسه توسط صنعتگران بومی و محلی تأسیس گردید. خانواده سلطنتی فرانسه با کمپانی سور قراردادی منعقد کرد که به موجب آن امتیاز انحصاری 20 ساله تولیدات این کمپانی تحت عنوان کارخانه ظروف سلطنتی به این کمپانی اعطا شد و تولیدات این کارخانه زیر نظر لویی پانزدهم قرار گرفت. لویی پانزدهم کنترل عملکرد این کارخانه را در سال 1759میلادی به طور کامل در دست گرفت.    

                                                 

ظروفی که دارای عمق رنگ و مطلا کاری و زیباترین لعاب در سراسر اروپا بود با مسافرت های لوئی پانزدهم گسترش یافت . آنچه که باعث شد سور به عنوان انتخاب ارزنده ثروتمندان و قدرتمندان آن دوره قرار گیرد مجموعه تزئینات به نمایش در آمده و مطلا کاری بر روی این ظروف تزئینی بوده است.

 

 شرایط کارخانه سور با انقلاب فرانسه تغییر یافت و به همراه خود، کسادی و رکود اقتصادی به همراه داشت. دولت فرانسه مدیر جدید اجرایی برای کمپانی سور منصوب کرد. طراحی خلاقانه و کارایی ظروف هر دو به یکباره شکوفا شد.

 

سور از وابستگی هایش به خانواده سلطنتی رها شد و با توسعه در تولیدات، نه تنها ظروفی با کیفیت برای اقشار پردرآمد و ثروتمند جامعه تولید می کرد بلکه توانست با کیفیت مناسب برای بخش عظیم جامعه نیز تولیدات مناسبی داشته باشد.

 

سور برتری های سلطنتی را حفظ کرد و حتی از قرن 19 میلادی به بعد از سبکهای مختلف تأثیر گرفت. سور همچنان برای ترقی کردن ، از میان قوانین پی در پی و حتی قوانین ناپلئونی گذشت و ناپلئون سبک شاهانه با تأثیرات کلاسیک به همراه تزئینات پرکار را ترجیح داد . 

 

پژوهش و گردآوری: پروانه اسکاش