با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی
سمپوزیوم رویداد "دماوند 2018" در مجموعه نیاوران برگزار شد

سمپوزیوم رویداد فرهنگی، ورزشی و گردشگری "دماوند 2018" با موضوع گردشگری کوهستان ایران و اتریش با حضور ریاست سازمان میراث فرهنگی عصر جمعه 29 تیر ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

سمپوزیوم رویداد فرهنگی، ورزشی و گردشگری "دماوند 2018" با موضوع گردشگری کوهستان ایران و اتریش با حضور ریاست سازمان میراث فرهنگی عصر جمعه 29 تیر ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، این برنامه با حضور علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اشتفان شولتز سفیر اتریش، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، پویا محمودیان معاون صنایع دستی، فائزه بهزادنژاد مدیرکل امور بین الملل، روح اله مهدی نژاد رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، رضا زارعی رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران، جمعی از سفرای کشورهای اروپایی و جامعه کوهنوردی ایران اتریش به میزبانی سید رحمت اله رئوف حنان مدیر این مجموعه شامگاه جمعه 29 تیر ماه در مجموعه نیاوران برگزار شد.

علی اصغر مونسان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست گفت: بسیار خوشحالم که در این همایش به مناسبت سالگرد اولین صعود یک اروپایی به قله دماوند است شرکت می‌کنم؛ مراسمی که به پاسداشت یک کوهنورد، دانشمند و محقق اتریشی که موفق به صعود به قله دماوند شده، برگزار می‌شود.

او با اشاره به روابط دوستانه بین ایران و اتریش افزود: خوشحالیم که این روابط در چند صد سال گذشته ادامه داشته و امیدوارم همیشه ادامه داشته باشد، من و مردم ایران وقتی اسم اتریش را می‌شنویم اولین چیزی که در ذهنمان متصور می‌شود، اتریش فرهنگی خصوصاً موسیقی اتریش است. هنر و فرهنگ موجب نزدیکی ملت‌ها می‌شود، هنرمند مهربانی، مؤدت، دوستی، صلح و در مجموع زیباترین مفاهیم بشری را در قالب هنر به همنوعان خودش منتقل می‌کند.

مونسان در ادامه گفت: مردم ایران نیز مردمی هستند که در ساخت تمدن بشری نقش داشته‌اند و ردپای تمدن بشری در ایران به 10 هزار سال پیش و قدیمی‌ترین اثر موزه‌ای به بیش از 800 هزار سال پیش بازمی‌گردد. مردم ایران نیز در طول تاریخ همواره مردمانی مهمان‌دوست، هنرمند و هنردوست بوده‌اند.

او افزود: هنرمندان، شعرا و نویسندگان بزرگی در ایران پرورش یافته‌اند، ما همیشه به بهتر شدن زندگی همه بشریت کمک کرده‌ایم، نمادهای متعددی را در ایران داریم، دماوند نشان بزرگی و استقامت ملت ایران است و خلیج‌فارس نشان بزرگ‌منش بودن مردم ایران است، ایرانیان در طول چند صد سال گذشته هیچ‌گاه هیچ جنگی را شروع نکرده‌اند، همیشه با مهربانی و دوستی در کنار همسایگان خود بوده‌اند.

محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی نیز در این مراسم ضمن اشاره به برگزاری نمایشگاه "پل" ارتباطی بین ایران و اتریش در اردیبهشت ماه سال گذشته در این تالار گفت: در این تالار نمایشگاهی با عنوان "پل" به یادبود یکی از شاعران اتریشی و مترجم اشعار حافظ برگزار شد که در همان نمایشگاه سفیر اتریش درباره این رویداد و مراسم صحبت کرد. در حال حاضر در حال تهیه پرونده‌ای با موضوع دماوند هستیم تا این کوه و منظر آن ثبت جهانی شود.»

 

او افزود: دماوند به‌عنوان یک کوه مقدس و یک کوه که پر از رمز و راز شناخته شده است و در طول تاریخ اقوام مختلف از این کوه بهره برده‌اند. ما به دنبال این هستیم تا با ثبت جهانی این کوه بتوانیم آن را به شکل بهتری محافظت کنیم، این پرونده در حال حاضر مطالعاتش به پایان رسیده و پیش‌بینی می‌کنیم یکی از بهترین پرونده‌های طبیعی ایران باشد که ثبت جهانی خواهد شد، از این‌رو از همه دستگاه‌ها و نیز جوامع محلی درخواست داریم تا در حفاظت و صیانت از این کوه باشکوه ما را یاری کنند.

طالبیان افزود: سال 2018، سال دوستی ایران و اتریش است، اگر نگاهی به روابط فرهنگی و دوستانه ایران و اتریش داشته باشیم پی خواهیم برد که از زمان صفویه این ارتباط دوستانه و فرهنگی برقرار بوده است. اتریشی‌ها در حوزه‌های مختلفی در ایران مشارکت داشته‌اند و ایرانی‌ها نیز در حوزه‌های فرهنگی در اتریش فعالیت‌هایی دارند که توجه به این فعالیت‌ها در صد و هفتاد و پنجمین سالروز صعود یک کوهنورد اتریشی به دماوند، شصتمین سالگرد فعالیت بنیاد فرهنگی اتریش در ایران و یکصد و شصت و پنجمین سالروز روابط دیپلماتیک ایران و اتریش از اهمیت بالایی برخوردار است.

معاون میراث‌فرهنگی کشور افزود: امیدوارم با توجه به نام بلند دماوند که امروز به این خاطر اینجا گردهم آمده‌ایم، روابط دوستانه ایران و اتریش بیش از گذشته محکم‌تر و استوارتر باشد.

اشتفان شولتز سفیر اتریش در ایران نیز در ایران مراسم در سخنانی با اظهار خرسندی از برگزاری این مراسم و قدردانی از سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به خاطر میزبانی از این‌ رویداد گفت: حضور کوهنوردهای ایران و اتریش در این مراسم نشان‌دهنده وحدت و تعامل و کنار هم بودن دو کشور ایران و اتریش است و نشانه‌ای از همدلی آن‌ها در خصوص حفظ دستاوردهای هسته‌ای در مسیری مبتنی بر فرهنگ جدید تعامل بین ایران و اتریش است.

سفیر اتریش ادامه داد: سمپوزیوم دماوند 2018 یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات فرهنگی بین دو کشور است که البته سابقه روابط فرهنگی بین ایران و اتریش به 500 سال پیش بازمی‌گردد.

شولتز در ادامه گفت: «تشکر ویژه‌ای دارم از فدراسیون کوهنوردی ایران، انجمن فرهنگی اتریش، بنیاد طبیعت اتریش و مسئولان سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری که این فرصت برای ما به وجود آمده و خوشبختانه تلاش‌های آن‌ها باعث شده است تا این رویداد در سال میلادی جاری برگزار شود.

او افزود: بسیار خرسندم اعلام کنم که با کمک فدراسیون کوهنوردی ایران و اتریش، مرکز آموزش کوهنوردی در اتریش با تمرکز بر امداد کوهستانی تشکیل شده است، ضمن این‌که همکاری در زمینه گیاهان دارویی بر اساس یک تفاهم‌نامه بین چهار دانشگاه اتریشی و یک دانشگاه از ایران صورت می‌گیرد، در کنار این‌ها  نیز دوره تحصیلی مشترک با موضوع گردشگری پایدار با همکاری یکی از مؤسسات اتریشی آغاز خواهد شد.

شولتز گفت: «ایران زیباتر از یک کشور است، ایران کشوری با سابقه تاریخی و تمدنی است که سابقه آن به هزاران سال پیش بازمی‌گردد، فرصت‌ها و سرمایه‌های فوق‌العاده‌ای که ایران در حوزه گردشگری دارد می‌تواند کمک بزرگی به اشتغال‌زایی کند و توجه به بخش‌های گردشگری، شهرسازی، حمل ‌و نقل و... در ایران می‌تواند برای یک‌میلیون جوان شغل ایجاد کند. اتریش آمادگی خود را به‌منظور توسعه قابلیت‌های گردشگری در منظر گردشگری به‌صورت پایدار و پشتیبانی از فرهنگ محلی و ساکنان اطراف کوه‌ها از جمله دماوند اعلام می‌کند که این مهم می‌تواند توسعه و رونق اقتصادی را نیز به دنبال آورد.

سفیر اتریش در ایران خاطرنشان کرد: در 9 مرداد امسال تعدادی از کوهنوردان ایرانی و اتریشی قصد دارند در برنامه‌ای مشترک به قله دماوند صعود کنند و با این حرکت ورزشی و فرهنگی خود نشان می‌دهند که ایران و اتریش به تمام تعهدات خود در زمینه‌های مختلف پایبند هستند. همکاری ایران و اتریش در سمپوزیوم دماوند 2018 پیام تقویت همکاری‌های فرهنگی ایران و اتریش را منتقل می‌کند.

رئیس انجمن فرهنگی اتریش نیز در این مراسم در سخنانی گفت: همان‌طور که می‌دانید در اتریش کوه‌های زیادی وجود دارد که این کوه‌ها مکانی برای شادی و ورزش هستند و درعین‌حال این کوه‌ها می‌توانند بستری برای امرار معاش ساکنان و بومیان اطراف این آن‌ها است.

او گفت: کوه‌ها از نظر بین‌المللی نیز دارای اهمیت است، کوه سرمایه‌ای جهانی است و یک سرمایه مشترک برای همه ما است که در کره خاکی زندگی می‌کنیم و همه ما در صیانت از این کوه نقش داریم لذا همکاری‌ها و تقویت تعامل بین کشورهای شرق و غرب برای صیانت از کوه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.»

رضا زارعی رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران نیز در این مراسم در سخنانی گفت: «برای فدراسیون کوهنوردی ایران باعث افتخار است که میزبان این سمپوزیوم است و خوشحالیم که این سمپوزیوم با صد و هفتاد و پنجمین سالگرد صعود کوهنورد اتریشی به قله دماوند برابر شده است و اطمینان درام برگزاری این سمپوزیوم می‌تواند به تقویت همکاری‌های فرهنگی بین ایران و اتریش کمک کند.

او با اشاره به سابقه صعود به قله دماوند افزود: سوابق و مطالعات نشان می‌دهد، اولین صعود به قله دماوند به 1000 سال پیش بازمی‌گردد. بااین‌حال و علی‌رغم صعودهای مکرر در طول سال‌های مختلف اما جذاب‌ترین صعود به دماوند، صعود یک کوهنورد اتریشی در 175 سال پیش است که در صعود به این قله توانست گونه‌های گیاهی را نیز از این کوه جمع‌آوری کند.

یکی از کوهنوردان اتریشی موفق به صعود قله دماوند نیز در این مراسم در سخنانی کوتاه گفت: برای من همیشه باعث افتخار است که به ایران سفر کنم، البته من سه سال پیش به ایران سفر کرده و به منطقه‌ای رفتیم که پوشیده از برف بود.

او افزود: دیروز هم بار دیگر فرصت پیش آمد که به ایران سفر کنیم و به همراه یک گروه کوهنوردی به یکی دیگر از کوه‌های ایران رفتیم که خوشبختانه استقبال خوبی از ما شد و از این‌که در ایران هستم و از نزدیک شاهد مهمان‌نوازی مردم ایران هستم خوشحالم.

شایان ذکر است در ابتدای این مراسم فیلمی از صعود یک گروه کوهنورد اتریشی و ایرانی به قله دماوند پخش شد.

بازدید از نمایشگاه عکس کوهنوردان ایرانی و اتریشی صعودکننده به قله دماوند توسط رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و سفیر اتریش در ایران پایان بخش این رویداد فرهنگی بود.