در ادامه نشست تجارب موزه ها در مجموعه نیاوران؛
آشنایی با تجربه برگزاری "نمایشگاه لوور در تهران"

در سومین روز از هفته میراث فرهنگی، دومین نشست از سری نشست های "مروری بر تجارب موزه ها" صبح امروز 30 اردیبهشت ماه در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

در سومین روز از هفته میراث فرهنگی، دومین نشست از سری نشست های "مروری بر تجارب موزه ها" صبح امروز 30 اردیبهشت ماه در سالن کنفرانس مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، در این نشست نینا رضایی مسئول برگزاری نمایشگاه های موزه ملی ایران به نمایندگی از این موزه، تجارب ارزشمند برگزاری نمایشگاه لوور در تهران را در اختیار موزه داران این مجموعه قرار داد.

نینا رضایی در ابتدای این نشست در خصوص چیستی و چرایی برگزاری نمایشگاه در موزه ها گفت: نمایشگاه به نوعی هم عرضه و هم تقاضا است و علاوه بر آنکه یک جریان تپنده فرهنگی است بلکه پل ارتباطی بین موزه و مخاطب و حلقه ارتباط بین گذشته و حال است. نمایشگاه باعث شناخته شدن شیء و خارج شدن موزه از انزوا شده و علاوه بر جذب مخاطب جدید، به واسطه اقدامات مرمتی پیش از نمایش سلامت آثار را هم تضمین می کند.  

او در ادامه گفت: موزه ها برای برگزاری نمایشگاه می بایست سناریو و داستان داشته باشند تا بتوانند در جذب مخاطب موفق عمل کنند و با نوع نمایشگاهی که برپا می کنند می توانند سطح سلیقه مخاطبان را تغییر دهند. از اینرو با شناخت این عوامل می توان در مسیر پویایی و تحرک موزه گام برداشت.

رضایی با اشاره به فعالیت های موزه ملی ایران در خصوص برگزاری نمایشگاه های دوره ای از آثار موزه، به برگزاری نمایشگاه در سطح استانی و بین المللی در این موزه اشاره کرد و گفت: آثار موزه ملی دارای ارزش تاریخی بوده و این موزه در کنار حفظ آثار و نمایش آن ها، در جهت معرفی این داشته های ارزشمند در سطح بین المللی نیز گام برداشته است.   

مسئول برگزاری نمایشگاه های موزه ملی ایران در ادامه به نحوه برگزاری "نمایشگاه لوور در تهران" و چگونگی مذاکرات صورت گرفته بین طرفین ایرانی و فرانسوی، تأمین هزینه ها، جابجایی آثار، طراحی و چیدمان نمایشگاه و همچنین بازتاب داخلی و بین المللی این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: سطح سلیقه مخاطبین موزه ملی با برگزاری این نمایشگاه ارتقاء یافته و می بایست نمایشگاه های بعدی این موزه هم سنگ نمایشگاه لوور در تهران باشد. به علاوه این نمایشگاه باعث تغییر نگاه کشورهای دیگر به ایران و افزایش تقاضا برای برگزاری نمایشگاه های بین المللی در این موزه شده است.

وی همچنین به برگزاری 8 نشست تخصصی، اجرای طرح بازدیدهای ویژه، تهیه گزارش مستند توسط شبکه های تلویزیونی، برگزاری نمایشگاه عکس موزه لوور زنده یاد عباس کیارستمی در بخش جنبی نمایشگاه و همچنین برگزاری کارگاه های تخصصی برای کودکان و دیگر مخاطبان به منظور ایجاد تحرک و پویایی در این نمایشگاه اشاره نمود.

گفتنی است نمایشگاه موزه لوور در تهران تا 18 خرداد ماه در موزه ملی ایران برقرار است. این نمایشگاه موقت که برای مدت 3 ماه در این موزه دایر شده، بیش از پنجاه اثر از تمدن‌های باستانی چهار گوشه جهان از موزه لوور فرانسه به ایران منتقل شده است.

یادآور می شود سلسله نشست های  "مروری بر تجارب موزه ها " که به همت روابط عمومی مجموعه فرهنگی نیاوران به مناسبت هفته میراث فرهنگی در حال برگزاری است تا روز سه شنبه اول خرداد ماه ادامه دارد و این مجموعه در هر روز میزبان یک موزه و یک تجربه است.