جایزه "ساختمان سال ایران 1396" در مجموعه نیاوران به ایستگاه پایانی رسید

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، مراسم "جایزه ساختمان سال 1396" با حضور معماران و چهره‌های شاخص این عرصه شامگاه چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه با اعلام برگزیدگان در مجموعه نیاوران به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، مراسم "جایزه ساختمان سال 1396" با حضور معماران و چهره‌های شاخص این عرصه شامگاه چهارشنبه 5 اردیبهشت ماه با اعلام برگزیدگان در مجموعه نیاوران به کار خود پایان داد.

به نقل از سرویس معماری هنرآنلاین، در ابتدای این مراسم شهریار خانی زاد، دبیر این جایزه با اشاره به اهمیت توجه به عرصه معماری در این باره گفت: ما سال‌ها بود که دغدغه برگزاری مسابقه‌ای با کیفیت را در حوزه معماری داشتیم، به همین خاطر و بر اساس همین دغدغه جایزه ساختمان سال شکل گرفت.

او افزود: از اینکه امروز توانسته‌ایم با کمک اساتید و علاقه‌مندان به این حوزه جریانی را در این راستا ایجاد کنیم که با واقعیت در ارتباط است، بسیار خرسندیم.

دبیر جایزه ساختمان سال درباره روند انتخاب آثار توضیح داد و افزود: در ابتدای این جایزه نزدیک به 25 اثر به دبیرخانه ارسال شد که از میان آنها در مرحله نخست 17 اثر و در مرحله دوم 7 پروژه انتخاب شدند تا مورد بازدید قرار گیرند.

خانی زاد، تصریح کرد: امیدواریم که بتوانیم دست به دست یکدیگر دهیم تا رشد تعالی بخشی را در این حوزه شاهد باشیم.

در ادامه این جلسه دکتر ساسان سوادکوهی، از اساتید پیشکسوت این عرصه، ایران را دارای معماری ارزنده‌ای در طول تاریخ دانست و در این باره گفت: وقتی از ایران صحبت می‌کنیم، پیشینه‌ای بسیار افتخار آمیز را شاهد هستیم که همه ما به کرات به آن اشاره کرده‌ایم. در واقع تاریخ فرهنگ معماری این ملت سرشار از این افتخارهاست.

او افزود: ایران چه در دوره پیش از اسلام و چه پس از آن معماری شگفت انگیز و زیبایی را ارائه کرده است. جایزه ساختمان سال نیز سعی دارد علی رغم تمام سختی‌های پیش رو خلاقانه‌ترین و بهترین اثر را در راستای تعالی بخشیدن به این عرصه و زنده ساختن پیشینه این هنر انتخاب کند.

دکتر سیروس باور نیز در ادامه این جلسه به عنوان نماینده هیئت داوران به ارائه سخنرانی پرداخت و درباره ملاک‌های انتخاب ساختمان سال گفت: آنچه که برای ما از همه مهمتر بود، مسئله ایدئولوژی مدرنیسم است در واقع ما سعی می‌کنیم که این فضا را از گذشته دور کنیم تا بتوانیم به مدرنیسم برسیم.

او افزود: متأسفانه در ایران مدرنیسم به صورتی که در جهان بود ایجاد نشد زیرا مدرنیسم جدید از تفکر و روش زندگی اجتماعی شکل گرفت که مدیون صنعت و توسعه تولیدات صنعتی است این در حالی است که ما در ایران چنین روندی را طی نکردیم.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ما در قضاوت معماری سعی داریم، بین کهنه و نو گرایشی را ایجاد کنیم تا ایده و خلاقیت خود را نشان دهد. بر همین اساس نیز ما سعی داریم اثری را انتخاب کنیم که وقتی به عنوان ساختمان سال به آن می‌نگریم، تمام فضاهای آن از مدرنیته بهره‌مند شده باشد.

بر اساس رأی هیئت داوران دو پروژه در این جایزه مورد تقدیر قرار گرفتند. نخستین پروژه این جایزه به "باغ اوتیسم" اثر دفتر معماری حجم سبز در اصفهان تعلق گرفت و "باغ انارستان پدربزرگ" اثر دفتر معماری سیروان در شهر تفت یزد به عنوان دومین کار مورد تقدیر معرفی شد.

برنده نهایی این جایزه اما "خانه کبوتر" اثر دفتر مهندسین مشاور فتوره چیانی بود که دو لوح تقدیر و مبلغ 20 میلیون تومان به آن تعلق گرفت.

در ادامه این مراسم از کارفرمایان برگزیده سال 96 نیز تقدیر به عمل آمد.

بر همین اساس به ترتیب خانم آراسته‌ی کرمانی، کارفرمای "خانه کبوتر"؛ نماینده خیریه حضرت زینب (س) برای "باغ اوتیسم" و آقای دهقان برای پروژه "باغ انارستان پدربزرگ" مورد تقدیر قرار گرفتند.

یادآور می شود داوری این مسابقه نیز با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و کارشناسان ارشد معماری و همچنین هیئت داوران متشکل از 7 داور مطرح و شناخته شده در سطح بین المللی طی دو روز در فروردین ماه در این مجموعه برگزار شده بود.

شایان ذکر است جایزه‌ ساختمان سال ایران، ضمن پاسداشت و احترام به دیگر جوایز و نشان‌های فرهنگ محور معماری در این سرزمین، حرکتی جهت افزایش، ترویج و تعمیق عقلانیت در معماری معاصر ایران است و این جایزه هر ساله به بهترین ساختمانی که در جهت توسعه‌ لبه معماری همراه با حفظ منافع ملی در ایران اقدام کرده باشد تعلق می گیرد.