سید رحمت اله رئوف حنان در نشستی دوستانه با پروفسور ژان بشلر جامعه شناس و عضو آکادمی سوربن فرانسه دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، پیرو بازدید پروفسور ژان بشلر از موزه های مجموعه نیاوران این دیدار دوستانه با سید رحمت اله رئوف حنان مدیر این مجموعه و وحید قاسمی مشاور فرهنگی مجموعه انجام شد.
پروفسور ژان بشلر مدرس دانشگاه سوربن، جامعه شناس و نظریهپرداز فرانسوی و همچنین محقق در زمینه جامعه شناسی می باشد که اواخر مهر ماه به دعوت "خانه هنرمندان ایران" و گالری "آ" به ایران سفر کرده و تاکنون چند برنامه سخنرانی برای وی تدارک دیده شده است. روز شنبه 29 مهر ماه در خانه هنرمندان ایران درباره فلسفه هنر سخنرانی کرد و روز یکشنبه 30 مهر ماه از سوی انجمن جامعه شناسی دعوت شد تا درباره دموکراسی سخنرانی کند. او همچنین دیدارهایی با برخی روشنفکران ایرانی چون داریوش شایگان داشته است.
ژان بشلر (متولد 1937) از سال 1966 به عنوان استاد جامعه شناسی دانشگاه سوربن و مدرسه مطالعات عالی علوم اجتماعی فعالیت می کند و از سال 1977 مدیریت پژوهش در بخش جامعه شناسی کانون ملی پژوهش های علمی را به عهده دارد. همچنین از سال 1975 تا سال 2006 در بسیاری از دانشگاه های فرانسه به پژوهش و تحقیق مشغول بوده و برنامه ریزی و مدیریت کنفرانس ها را به عهده داشته است. بشلر همچنین از سال 1999 تا به امروز به عنوان عضو آکادمی فرانسه در اخلاق و جامعه شناسی فعالیت کرده است.
وی سالها به تحقیق در زمینه فلسفه هنر پرداخته و هدف او ارائه یک تئوری عمومی برای معرفی وجوه مختلف این موضوع است.
بشلر که تدوین یک نظریه کلی در باب تاریخ را در برنامه کاری خویش قرار داده با چندین زبان از جمله فارسی آشناست و بسیاری از آثار ادبی کلاسیک زبان فارسی را به خوبی میشناسد.
گفتنی است در فارسی چند کتاب بشلر ترجمه شده است: کتاب "ایدئولوژی چیست" با زیر عنوان "نقدی بر ایدئولوژی های غربی" در سال 1370 با ترجمه شادروان علی اسدی منتشر شد. کتاب دیگری که در همین سال از بشلر منتشر شده "خاستگاه سرمایه داری" است.
همچنین کتاب او با عنوان "دموکراسیها" (۱۹۸۸) یکی از شاخصترین دستگاههای فلسفه سیاسی است. زیرا هم از جهت نظری دارای پایه قوی است و هم از نظر استناد به اطلاعات تاریخی، قوم شناسی و جامعه شناسی کم نظیر می باشد.
وی در پایان این دیدار دوستانه ضمن ابراز خرسندی، در دفتر یادبود مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران با این مضمون نوشت:
«در طول اقامت کوتاه مدتم در ایران در بازدید از مجموعه نیاوران مجذوب مهمان نوازی، استقبال گرم و مدیریت شایسته کاخ نیاوران شدم و از حفاظت و نگهداری درست بناهای این مجموعه و اشیاء متعلق به آن خوشحال و غافلگیر شدم. میراث فرهنگی چند هزار ساله ایران با چنین حفاظتی به خوبی به نسل های آینده منتقل خواهد شد. خیلی ممنون»