نشست مدیران کل استانی با رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونین سه حوزه از صبح امروز (28 بهمن ماه) در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در حال برگزاری است.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این نشست گفت: وظیفه ما حفاظت، پژوهش و معرفی میراث ملموس و ناملموس است و نوروز به عنوان یکی از مهمترین آئین های فرهنگی ناملموس باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
سمیع الله حسینی مکارم افزود: این آئین بزرگ که با مشارکت 12 کشور و محوریت جمهوری اسلامی ایران به ثبت جهانی رسیده است، آثار فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی گسترده ای را شامل می شود، بر همین اساس ستاد نوروز که به صورت دائمی فعالیت خواهد کرد، تشکیل شده است.
وی با اشاره به انتخاب 12 استان برای برگزاری جشن نوروز در سال جاری توضیح داد: انتخاب این استانها براساس میزان برنامه های محلی نوروز و همچنین احیاء برخی آئین های فراموش شده نوروز بوده است.
حسینی مکارم برگزاری جشن ملی نوروز را جاذبه بسیار مهمی برای رشد گردشگری دانست و اظهار داشت: جشن نوروز فقط مربوط به این 12 استان نیست و تمامی استانها می توانند در این امر مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به افزایش بودجه سازمان در سال 95 نسبت به سال 94 گفت: اعتبارات ملی در سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری 51 درصد افزایش داشته است.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی توضیح داد: در بخش گردشگری به منظور شرکت در نمایشگاه ها، فعالیت تبلیغی با کاربرد در رسانه، شرکت در جشنواره ها، تهیه و توزیع اقلام تبلیغاتی برای گردشگران داخلی، حمایت از تورها و ستاد هماهنگی خدمات سفر، راهبری خدمات گردشگری و کمک به انجمن ها، اعتبارات مناسبی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در دو بخش صنایع دستی و گردشگری هم منابع مورد نیاز برای پیشبرد برنامه ها در نظر گرفته شده است.
باید تلاش کنیم تا موانع سرمایه گذاری در کشور مرتفع شود
در ادامه این نشست مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری با اشاره به اینکه گردشگری صنف نیست و صنعت است، افزود: باید تلاش کنیم تا موانع سرمایه گذاری در کشور مرتفع شود.
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت گردشگری ما نیازمند ایجاد یک تشکل حرفه ای و توانمند هستیم گفت: تا زمانی که این تشکل ایجاد نشود سازمان وظیفه قانونی و حاکمیتی خود را در صنعت گردشگری اعمال می کند.
رحمانی موحد تصریح کرد: با توجه به اتفاقات مثبتی که پس از توافق وین و اجرای برجام افتاده است، رفت و آمد گروه های خارجی در کشور افزایش یافته و ما باید از این فرصت برای جذب سرمایه گذاری استفاده کنیم.
ایران سال آینده اتاق فکر صنایع دستی دنیا خواهد بود
در بخش دیگری از این نشست معاون صنایع دستی اظهار داشت: اتاق فکر صنایع دستی دنیا، سال آینده در جمهوری اسلامی ایران خواهد بود چراکه ما میزبان دو اتفاق مهم بین المللی، نشست آسیا و اقیانوسیه در تبریز و نشست فعالان صنایع دستی 5 قاره در استان اصفهان، خواهیم بود.
بهمن نامورمطلق، معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی افزود: امروز کشور ما در یک موقعیت حساس و ویژه قرار دارد که در این شرایط جدید، سازمان میراث فرهنگی وضعیت و آینده خوبی خواهد داشت.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی باید پیشگام نگاه علمی و فرهنگی در جامعه باشد چراکه این سازمان یک مجموعه فرهنگی است.
نامورمطلق یادآور شد: سال آینده یک سال طلایی و فرصت طلایی برا صنایع دستی و سازمان میراث فرهنگی خواهد بود.
معاون صنایع دستی افزود: اتاق فکر صنایع دستی دنیا، سال آینده در جمهوری اسلامی ایران خواهد بود چراکه ما میزبان دو اتفاق مهم بین المللی، نشست آسیا و اقیانوسیه در تبریز و نشست فعالان صنایع دستی 5 قاره در استان اصفهان، خواهیم بود.
وی اضافه کرد: بهبود فضای کسب و کار و بازپس گیری بازارهای داخلی و خارجی، دو محور جدی در حوزه صنایع دستی است که مدیران کل استانها می توانند نقش موثری در این حوزه ها داشته باشند.
نامورمطلق با بیان اینکه، صنایع دستی در سال جاری یکی از بالاترین ارقام صادرات با 36 درصد رشد را به خود اختصاص داده است، گفت: صنایع دستی در بودجه سال 95، دارای ردیف مستقل شد که این یک اتفاق مهم در این حوزه است.