مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی گفت: هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه ها فرصتی برای معرفی آثار موزه ها و برنامه های مورد نظر آن ها است.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران دکتر محمدرضا کارگر، مدیر کل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی در بازدید از نمایشگاه ها و برنامه های هفته میراث فرهنگی در این مجموعه اظهار داشت: مجموعه نیاوران هر ساله به مناسبت های مختلف برنامه های زیادی داشته و در هفته میراث فرهنگی جاری همگام با شعار امسال ایکوم با عنوان «موزه ها برای جامعه پایدار» برنامه های خوبی اجرا کرده است.
وی توضیح داد: در بازدید از برنامه های این مجموعه شاهد کارگاه آموزشی مرمت خوبی بودیم که تلاش می کند حفاظت در مقوله موضوعات مربوط به میراث فرهنگی را به خانه های مردم ببرد، دغدغه های آنان را نسبت به این موضوع افزایش دهد و حداقل کارهایی که خانواده ها می توانند برای آثار مُجازی که دراختیار دارند انجام دهند را به آنان آموزش دهد.
کارگر افزود: همچنین آموزش های پیش گفته با پوشش گروه های مختلف سنی تلاش می کند کودکان و نوجوانان را با بحث حفاظت آشنا کند و شاید بسیاری از آن ها در آینده به رشته حفاظت علاقه مند شوند و هرچه ما بتوانیم این آموزش ها را مردمی تر کنیم تا مردم بتوانند عملا وارد این موضوع شوند و حساسیت پیدا کنند حرکت بسیار پسندیده ای خواهد بود.
وی با اشاره به نمایشگاه اقتباسی از پوشش 5 هزار ساله بانوی ایرانی اظهار داشت: نمایشگاه یاد شده در این جهت است که ما بتوانیم به یک لباس ایرانی برسیم و به خویشتن خود در بحث پوشاک برگردیم و اگر مدل هایی که امروز برای خانم ها انتخاب می شوند ریشه در گذشته داشته باشند قطعا از آن ها استقبال می شود؛ چرا که این مدل ها قاعدتا با آب و هوا، فرهنگ و باورها مردم ایران همخوانی داشته و همچون معماری ایرانی با تمام خصوصیات فرهنگی ایرانی شکل گرفته اند.
مدیر کل موزه ها تصریح کرد: لباس های نمونه سازی شده در این نمایشگاه نشان دهنده آن است که ما پوشاک بسیار زیبایی داشتیم که می تواند دست مایه طراحان ما در لباس شود و برگزاری این نمایشگاه ها علاقه مردم را تست کرده و بخشی از داشته هایشان را در این حوزه معرفی می کند.
وی اذعان داشت: بسیار مهم است که از ظرفیت میراث فرهنگی برای الگوگیری در بحث پوشاک استفاده کنیم و مدل های نمایشگاه پیش رو آغاز خوبی است که می تواند ادامه یافته و به نتیجه برسد و مورد پذیرش و مقبولیت واقع شود.
وی توضیح داد: مجموعه موزها ها و کاخ موزه ها آثار زیادی در مخازن خود دارند که امکان معرفی آن ها در برنامه های روزانه وجود ندارد و در تمامی موزه های دنیا مرسوم است که در مناسبت های خاص به ابتکار مدیران موزه ها بخشی از آثاری که به نمایش در نیامده در معرض دید قرار گیرند.
وی ادامه داد: گاهی اوقات سعی می شود مجموعه آثار یک هنرمند داخلی یا خارجی که آثارش در موزه ای موجود است به صورت یکجا به مخاطب معرفی شود که اینکار موجب معرفی آثار و سبک یک دوره و و شناساندن یک هنرمند و تنوع آثار و نگاهش به مخاطب شود و با استفاده از بررسی این آثار می توان معماری و یا باورهای یک دوره را شناخت.
کارگر اظهار داشت: نمایشگاهی که در موزه جهان نما برپا شده یکی از اقدامات مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در همین جهت است و به معرفی هنرمند یونانی ماکرولاکیس می پردازد که هشت سال در ایران زندگی کرده و آثار زیادی خلق کرده و مناطقی از ایران را نقاشی کرده است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در آن دوران عکاسی به این شکل مطرح نبوده این آثار می تواند اسناد خوبی برای ما باشند و امیدواریم نمایشگاه های از این دست در طول سال تداوم داشته باشند.