نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی سازمان میراث فرهنگی در کاخ نیاوران

نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ چهارشنبه 28 آبان ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تاریخ چهارشنبه 28 آبان ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این نشست با حضور مسعود سلطانی فر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و معاونان و مدیران کل ستادی این سازمان در سالن سینمای اختصاصی کاخ نیاوران برگزار شد.

در این نشست معاونان و مدیران کل ستادی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بیان دیدگاه ها، مشکلات و گزارش عملکرد بخش های مربوطه پرداخته و پیشنهادات خود را به رییس سازمان و معاونان  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارایه دادند.

اجرای نظام نظارت بر پروژه‌های عمرانی سازمان میراث‌فرهنگی

نظام نظارت  دقیق بر پروژه‌های عمرانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تا پایان سال اجرایی می‌شود.

مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس‌جمهور و رئیس‌ سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی با اعلام این خبر افزود: حاکم کردن انضباط مالی شفاف، محکم و چارچوب‌دار در سه معاونت تخصصی  و ادارت کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یک ضرورت اساسی است.

وی هدف از برگزاری این جلسات را همفکری و هم‌اندیشی برای تبیین سیاست‌های دولت تدبیر و امید در این سازمان دانست و گفت: از معاونان، مدیران و افرادی که با ماموریت‌های این سازمان در ارتباط هستند می‌خواهم پیشنهادات خود را برای احکام برنامه ششم توسعه در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارائه کنند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: طی چند ماه آینده باید با همفکری، احکامی را که برای حل مشکلات و موانع موجود در سازمان میراث فرهنگی راهگشا باشد به مجلس شورای اسلامی و دولت ارائه کنیم.

سلطانی‌فر در ادامه با اشاره به حضور ده ماهه خود در این سازمان اضافه کرد: در این مدت تلاش شد با ایجاد آرامش و ثبات، انجام کمترین تغییرات و همچنین استفاده از نیروهای متخصص داخل سازمان ، فضایی توام با امید و آرامش برای ادامه کار فراهم شود.

وی با تاکید بر بازنگری قوانین و مقررات مربوط به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، افزود: زمان آن فرا رسیده که با تشکیل کارگروه‌های مختلف قوانین و مقررات مربوطه را مورد بازنگری قرار دهیم و با ارائه پیشنهادهای مختلف به دولت و مجلس شورای اسلامی، برای اصلاح آن اقدام کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی در جمع معاونان و مدیران کل ستادی، افزایش ضریب بهره‌وری در حوزه‌های تخصصی را ضروری دانست و یادآور شد: معاونتها و ادارت کل ستادی سازمان میراث‌فرهنگی باید با هماهنگی و همکاری، برنامه‌ها را پیش ببرند.

معاون رئیس‌جمهور همچنین، تقویت ادارات کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان‌ها را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: تقویت ادارت کل استان‌ها از لحاظ ساختار اداری، نیروی انسانی و مسائل سخت افزاری باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

سلطانی‌فر در ادامه از تدوین و برنامه‌ریزی نظام نظارت بر اجرای پروژه‌های عمرانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد و افزود: این طرح تا پایان سال جاری به مرحله اجرا می‌رسد و امکان نظارت دقیق‌تر نسبت به شرایط اجرای پروژه‌ها را ممکن می‌سازد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی با اشاره به توجه ویژه رئیس‌جمهوری نسبت به رونق فعالیت‌های گردشگری، ادامه داد: چالش‌های پیش‌رو در این حوزه باید با تدبیرومدیریت حل شود.

معاون رئیس جمهور وجود انضباط مالی در سازمان میراث فرهنگی را یکی از مهمترین اصول دانست و اضافه کرد: حاکم کردن انضباط مالی شفاف، محکم و چارچوب‌دار در سه معاونت تخصصی  و  ادارت کل ضرورت اساسی است.

وی به ارتباط مثبت سازمان میراث‌فرهنگی با سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها اشاره کرد و افزود: فضای بسیار خوبی در دولت برای همکاری و مشارکت وجود دارد که استفاده از این همگرایی بی‌شک در اجرای برنامه‌های سازمان میراث فرهنگی تاثیرگذار خواهد بود.

سلطانی‌فر با تاکید بر ضرورت آموزش ضمن خدمت کارمندان سازمان میراث‌فرهنگی، یادآور شد: مرکز آموزش علمی کاربردی سازمان میراث فرهنگی برای برگزاری دوره‌های پودمانی آمادگی دارد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی با اشاره به فعال شدن کارگروه‌ها، شوراها و کمیته‌های مرتبط با حفاظت از آثار تاریخی پس از چندین سال وقفه، گفت: در حوزه حفاظت از آثار تاریخی و کمبود نیرو در این بخش مکاتباتی انجام شد که نتایج مثبت و قابل قبولی را در پی داشت.

وی تصریح کرد: در بخش مرمت آثار تاریخی با وجود تعداد آثار و پراکندگی آنها در کشور ما به 20 برابر اعتبار فعلی نیاز داریم.

وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد  دولت تدبیر و امید و همچنین با توجه به سطح مطالبات و جهت‌گیری مردم در انتخابات سال گذشته، باید از امکانات و ظرفیت‌های این سازمان در جهت حل مشکلات و تثبیت جایگاه آن در فرآیند توسعه اقتصادی و فرهنگی استفاده کنیم.

نیروهای مازاد سازمان میراث فرهنگی ساماندهی می شوند

سمیع اله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت  سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری  نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی در خصوص وضعیت نیروی انسانی در سازمان گفت: بعضی از بخش های سازمان با مازاد نیرو مواجه هستند، این در حالی است که در بخش هایی  مثل کاخ موزه ها کمبود نیرو داریم در چنین شرایطی بهترین اقدام چیدمان درست نیروها است.

وی افزود: با شرایط فعلی افزایش نیرو ی انسانی شیوه ای اشتباه و از این روسیاست سازمان جابه جایی  نیروها است به همین دلیل از مدیران همه بخش ها تقاضا می شود تا مازاد نیروی خود را برای ساماندهی معرفی کنند.

حسینی مکارم تاکید کرد :برقراری تعادل در چیدمان نیروها بهره وری را هم افزایش داده و ما را به اهداف سازمان نزدیک می کند.

وی سپس به انتصاب  دکتر حمید ضیایی پرور به عنوان ریسس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان، دکتر  شهرود انتخابی فر به عنوان رییس موسسه علمی کاربردی، دکتر پویا محمودیان به عنوان مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی، مهندس حسینی مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری اشاره کرد وضمن تبریک خواستار موفقیت آنان در حوزه فعالیتشان شد.

ثبات در سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری

محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی از ثبت نرگس زارهای بهبهان خبر داد و سپس گفت:در حال حاضر از نا آرامی های سال های گذشته  فاصله گرفته ایم و وضعیت با ثباتی در سازمان ایجاد شده است.

وی افزود: این وضعیت در بیرون سازمان هم حاکم شده و برخلاف گذشته، تعامل و همکاری خوبی با سایر دستگاه ها و سازمان ها داریم که باید نهایت استفاده را از آن ببریم؛ این ارتباط با دوستداران میراث فرهنگی هم  رضایت بخش است؛ آن ها همکاری بسیار خوبی دارند و برای فعالیت های کارشناسی قدم های خوبی برداشته اند.

طالبیان  در ادامه به وضعیت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: اقدامات زیادی برای حفظ اموال تاریخی  انجام داده ایم، بعضی از آن ها شرایط بدی داشتند مثلا در شوش بسیار از اموال که در گونی قرار داشت، بعد از 70 سال ساماندهی شده اند و ضمن شناسایی و طبقه بندی آنها، اکنون  در شرایط بهتری نگهداری می شود.

،وی لفزود: در حال حاضر در حال تهیه شناسنامه برای اموال تاریخی  هستیم و  به زودی برای آن ها بانک اطلاعاتی درست می کنیم.

وی سپس به تشکیل هیات امنا برای 8 محوطه تاریخی  با حضور افراد تاثیر گذار اشاره کرد و گفت: این هیات امنا در چارچوب اختیارات سازمان شکل گرفته است.

معاون میراث فرهنگی در سخنانش تاکید کرد: موضوع میراث فرهنگی  باید فراگیر شود و سایر دستگاه ها و نهادهای مردم نهاد  در بخش های پژوهش، مرمت و حفاظت  مشارکت جدی داشته باشند .

وی سپس با تاکید بر ضرورت احیای معاونت  ترویج و آموزش در سازمان میراث فرهنگی گفت: باید برای نیروها و دست اندرکاران میراث فرهنگی آموزش پیوسته میدانی بگذاریم در این خصوص معاونت میراث 4کارگاه برگزار کرده است و برگزاری 15 کارگاه دیگر را در برنامه های خود دارد.

وی در خصوص  همکاری های بین المللی و منطقه ای اظهار داشت: این همکاری ها به نحو مطلوبی افزایش پیدا کرده است.

افزایش اعتبارات صنایع دستی

بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی از ثبات ایجاد شده در سازمان خبر داد و گفت :با تلاش مدیران دوران بی ثباتی را پست سر گذاشته و بعد از آن همه تلاطم به ثبات رسیده ایم.

وی تصریح کرد: برگزاری چنین جلساتی نشان می دهد یک هم زیستی و هم نشینی خوبی اتفاق افتاده است ،البته باید تلاش کنیم به هم افزایی و هم کنشی برسیم.

معاون صنایع دستی سپس تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ، یک سازمان فرهنگی است  از این رو باید به موضوع فرهنگ سازی و گفتمان سازی توجه شود.

وی در ادامه به کمبود اعتبارات بخش صنایع دستی اشاره کرد و گفت: امیدوارم برای سال آینده اعتبارات صنایع دستی افزایش پیدا کند.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد با رویکرد جدید مدیریت روابط عمومی سازمان، فرآیند گفتمان سازی در حوزه ماموریتهای سازمان تقویت شود.

مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی  از زحمات مدیران بخش گردشگری قدردانی کرد و گفت: خوشبختانه به دلیل تعامل خوبی که رییس سازمان با معاونان و مدیران دارد، همه مسایل منعکس شده و با پیگیری های مداوم حل می شود.

طبیعت گردی در دولت فعلی احیاء شد

محمدعلی فیاضی مدیرکل کمیته‌های ملی گردشگری نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی گفت:50 درصد گردشگران در سال 2012 طبیعت گرد بودند و این نشان می دهد طبیعت گردی باید مورد توجه قرار گیرد.

فیاضی درباره سند ملی گردشگری اظهار داشت: تهیه این سند برای سایر کشورها  از جمله ترکیه و ژاپن بسیار جالب بود.

تجهیز یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی به 600نیروی وظیفه

سرهنگ کربلایی فرمانده یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی نیزدر نشست در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی به کمبود نیرو در این حوزه اشاره کرد و گفت: بر اساس سیاست های ستاد کل نیروهای مسلح قرار شده است تا نیروی های وظیفه در اختیار دستگاه های دولتی قرار نگیرند.اما طی درخواستی که از مقام معظم رهبری و رییس جمهور داشته ایم قرار شده این مشکل فعلا به صورت مقطعی حل شود.

سرهنگ کربلایی افزود: قرار است سال آینده 600 نیروی وظیفه که نیمی از سهمیه سالانه یگان است ،به این بخش اختصاص داده شود.

احسان ایروانی مدیر عامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی فرهنگی سازمان نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی به تهیه ساختار های حقوقی برای تمامی استان ها اشاره و عنوان کرد: به منظور یکپارچگی حقوقی این بسته ها در اختیار ادارات کل قرار می گیرد.

وی گفت:25  بنا را به عنوان الگوی اسناد اقتصادی، حقوقی، فنی و فرهنگی آماده کرده ایم و تا پایان سال واگذار کرده و یک بسته اقتصادی حقوقی و فنی به آنها ارایه می دهیم.

سازمان میراث فرهنگی قدرت نرم جمهوری اسلامی

شهرود امیر انتخابی رییس موسسه علمی کاربری نیز در نشست فصلی معاونان و مدیران کل ستادی به جایگزینی اقتصاد فرهنگ به جای اقتصاد مبتنی بر فروش نفت اشار کرد و  گفت: سازمان میراث فرهنگی از این جهت قدرت نرم جمهوری اسلامی است.

وی اعلام کرد: هدف این موسسه، آموزش در راستای اشتغالزایی است، 15 مرکز علمی کاربردی تحت پوشش داریم که تلاش می کنیم در مقاطع کاردانی و کارشناسی آنها را آموزش دهیم.