به مناسبت هفته میراث فرهنگی، نمایشگاهی از کفش های اقوام مختلف ایران زمین در کوشک احمدشاهی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شده است.
به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در این نمایشگاه تعداد 23 جفت کفش متعلق به شهرهای مختلف کشورمان همچون خراسان شمالی، زنجان، گیلان، کرمانشاه، فارس و یزد برای نخستین بار از مخزن کوشک احمدشاهی خارج و در معرض نمایش عموم قرار گرفته اند.
انواع چارق گیلان، خراسان شمالی و زنجان، گیوه استان فارس، کومیخ خراسان، گیوه تخت چرم، گیوه تخت اچیده، چارق نوک تیز لبه برگشته و غیره از جمله پایپوش هایی هستند که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده اند.
به استناد منابع تاریخی، مادها نخستین قوم ایرانی بودند که از کفش پوشیدن آنها تصاویری در کتیبه ها موجود است. با توجه به نقش برجسته های باقیمانده از مادها در تخت جمشید کفش های مادها نوعی جوراب است، اما به خوبی مشخص است که آنها از چرم بوده و با بندهایی که از شلوارها آویزان است این کفش ها روی پاها محکم می شود.
پس از آنها هخامنشیان به استفاده از کفش یا دیگر اجزای لباس اهمیت ویژه ای می دادند و آن را همچون تکه های دیگر لباس به دو بخش اشرافی و معمولی تقسیم بندی می کردند.
در سایر کشورها نزدیک به 5 هزار سال پیش مصری ها چیزهایی شبیه به کفش ساخته بودند که البته بهتر است به آنها بگوییم پوشینه نه کفش؛ از کفش های مصری های قدیم می توان طرز زندگی و طبقات اجتماعی در آن زمان را فهمید.
علاقه مندان جهت بازدید از نمایشگاه "کفش های اقوام ایرانی" می توانند تا 10 خرداد ماه به کوشک احمدشاهی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در تهران، میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه کنند.