مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

با حضور معاون میراث فرهنگی کشور

دومین نشست پژوهشی "یادمان یلدا" در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد

پنج‌شنبه 30 آذر 1396 - 15:30
دومین نشست پژوهشی "یادمان یلدا" عصر چهارشنبه ۲۹ آذر ماه با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

دومین نشست پژوهشی "یادمان یلدا" عصر چهارشنبه ۲۹ آذر ماه با حضور محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، در این مراسم که با همکاری کمیته ملی موزه های ایران و شبکه انجمن های دوستی ایران با سایر کشورها برگزار شد محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران، محمدجواد حق‌شناس عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، سید رحمت اله رئوف حنان مدیر این مجموعه، عبداله انوار و جمعی از پژوهشگران، هنرمندان و اقشار مختلف مردم برای پاسداشت این میراث ناملموس حضور داشتند.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در این مراسم ضمن گرامیداشت فرا رسیدن یلدا از این آئین به عنوان یکی از کهن ترین میراث ناملموس ایران نام برد که در دل خود آئین ها و ارزش های فراوانی را جای داده است.

وی گفت: شب یلدا رویدادی است که آیین های آن مانند دور هم جمع شدن خانواده ها و قرائت اشعار حافظ و احترام به بزرگترها نمونه ای از رفتارهای زیبای جامعه ایرانی است که تداوم آن ها می تواند به استحکام بنیان خانواده ها و ‌تقویت ارتباطات اجتماعی کمک کند.

طالبیان افزود: یلدا میراث ناملموس و غنی ایرانی است که انتقال دهنده ارزش های فراوانی است و در گذشته نقش مهمی در بین خانواده ها داشته و این شب به شکلی بسیار ویژه گرامی داشته می شود و اکنون نیز باید یلدا را به خوبی پاس داشت.

سید رحمت اله رئوف حنان مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران نیز در این مراسم ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: پاسداشت یلدا به عنوان میراث ناملموس، پاسداشت فرهنگ اصیل ایرانی است و همه باید کمک کنیم تا این میراث ناملموس به خوبی حفظ شود و پاسداشت این آئین می تواند به تقویت ارتباطات و استحکام روابط خانواده ها کمک کند.

رئوف با اشاره به تلاش ایران برای ثبت جهانی پرونده یلدا در یونسکو افزود: تلاش های کشورمان در این خصوص ادامه دارد و باید تلاش شود تا این میراث مهم در ایران تقویت و حفظ شود و با ثبت در یونسکو به نام ‌ایران، از ثبت این میراث به نام دیگر کشورها جلوگیری شود.

محمدجواد حق‌شناس عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش نیز ضمن تبریک یلدا گفت: شهر باید عرصه ای برای شهروندان باشد و پاسداشت آئین های ارتباطی همچون یلدا می تواند بستری برای پیوند بین شهر و شهروندان ایجاد کند.

سید احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران و پژوهشگر نیز در این مراسم از یلدا به عنوان نماد امید و روشنی یاد کرد و گفت: هر چیزی که قرار است به خوبی ختم شود به روشنی ختم می شود و یلدا نمونه ای از این امید و آرزوست که به روشنی و روز ختم می شود و نوید روشنی و امید است.

او با تأکید بر حفظ سنت ها و آیین های یلدا افزود: شاید شکل گرامیداشت یلدا از نشستن دور کرسی و جمع شدن در خانه بزرگترهای فامیل به جمع شدن در رستوران ها و اماکن اجتماعی و عمومی تبدیل شده اما آنچه که مهم است این است که اصالت یلدا حفظ شده و این میراث ناملموس و غنی ایرانی گرامی داشته می شود.

او به آیین های یلدا اشاره کرد و افزود: جمع شدن افراد فامیل دور هم و انتقال تجربیات یکدیگر در قالب قصه گویی و بیان خاطرات و احترام به بزرگترها یکی از مهمترین و زیباترین جلوه های فرهنگ و آیین های ایرانی است و این میراث زیبا و معنوی باید به شکل مناسبی حفظ شود و به نسل های بعدی به خوبی منتقل شود.

گفتنی است در این مراسم تعدادی از سفرای کشورهای مختلف و هنرمندان نیز حضور داشتند و از کتاب "شب بلند نیاوران" که به کوشش وحید قاسمی مشاور فرهنگی این مجموعه تهیه و چاپ شده بود رونمایی شد.

اجرای موسیقی سنتی، قصه خوانی، آواز خوانی، قرائت اشعار حافظ، مروری بر خاطرات تهران قدیم، دانستن راز آسمان درباره شب یلدا و ... از جمله آئین های مخصوص این شب به عنوان میراث ناملموس بود.

شناسه خبری: 1999
تاریخ انتشار: 1396/9/3015:30
هشتگ ها:

آخرین مطالب