مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

Niavaran Cultural Historic Complex

مدیر موزه ملی قرآن کریم:

برگزاری نمایشگاه نسخ قرآنی تاریخی در سطح ملی و فراملی تاثیر گذار است

چهارشنبه 19 آذر 1393 - 09:59
حجت‌الاسلام و المسلمین فخرالدین صابری گفت: برگزاری نمایشگاه های نسخ قرآنی تاریخی در سطح ملی و فرا ملی تاثیر گذار است.

حجت‌الاسلام و المسلمین فخرالدین صابری گفت: برگزاری نمایشگاه های نسخ قرآنی تاریخی در سطح ملی و فرا ملی تاثیر گذار است.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، حجت‌الاسلام و المسلمین فخرالدین صابری، مدیر موزه ملی قرآن کریم در حاشیه افتتاح و رونمایی از قرآن های خطی متعلق به دوران قاجار در موزه کتابخانه اختصاصی افزود: برگزاری نمایشگاه از نسخ قرآنی تاریخی علاوه بر آثار معنوی که در سطح جامعه دارد، موجب معرفی این سرمایه کهن به نسل جدید شده و همچنین فرصتی محکم و کوبنده علیه تبلیغات نامناسبی است که خارج از مرزهای کشور علیه شیعیان انجام می شود.

وی با بیان اینکه در خارج از کشور تبلیغاتی منفی علیه شیعیان با مضمون اهمیت قائل نشدن برای قرآن و در مقابل تنها پرداختن به اهل بیت پیغمبر انجام می شود، اظهار داشت: نمایش این آثار ارزشمند نسخ خطی قرآن که از قرون گذشته باقی مانده و با دقت ویژه به کتابت، تذهیب و صفحه آرایی آن پرداخته شده، نشان دهنده این است که در طول تاریخ شیعه با تاسی به حدیث پیغمبر اسلام (ص) درخصوص تمسک به قرآن و اهل بیت و توجه به هر دو موضوع در کنار یکدیگر حرکت می کند.

وی تصریح کرد: عرضه شدن آثار نسخ خطی قرآنی که هم دارای قدمت تاریخی هستند و هم به لحاظ کتابت، تذهیب و صفحه آرایی دارای ویژگی های منحصر بفرد می باشند برای تمام علاقه مندان به آثار تاریخی و دینی جذاب است.

حجت‌الاسلام و المسلمین صابری گفت: با عنایت به اینکه در حال حاضر تنها موزه تخصصی قرآن در کشور "موزه ملی قرآن کریم" است که دارای آثار و مجموعه نسخ خطی قرآن، ادعیه و دیوان های شعری است، موقیت بسیار مناسبی برای برگزاری نمایشگاه های مشترک موجود در کاخ ها و موزه ها به صورت فصلی و همچنین در مناسبت های مختلف سال است تا مردم با مجموعه های ارزشمند نسخ خطی قرآن کریم در موزه های کشور آشنا شوند.

وی افزود: برگزاری این نمایشگاه ها موجب ترویج فرهنگ قرآنی و معرفی کاتبان هنرمند و متعهدی می شود که با نبود امکانات در قرون گذشته به کتابت قرآن اهتمام ویژه ورزیده و آنها را در اندازه های مختلف کتابت کرده و زحمت های فراوانی متحمل می شدند تا بتوانند کلام وحی را در شکلی بسیار زیبا به جامعه آن روزگار عرضه کنند و امروزه ارزش این آثار به حدی است که نسل به نسل مایل به نگهداری و مراقبت از آنها هستند.

مدیر موزه ملی قرآن کریم خاطر نشان کرد: از طرح تجمیع آثار نفیس قرآنی در سطح کشور استقبال می کنیم؛ چراکه در برخی از موزه ها از جمله موزه های استان ها و شهرستان ها نسخ خطی قرآن کریم در شرایط نامناسبی نگهداری می شوند و شرایط لازم جهت نگهداری آثار را ندارند. این آثار ملی و متعلق به تمام مردم است و اگر سازمان میراث فرهنگی بتواند جهت تجمیع آثار در یک جا برنامه ریزی کند کار بسیار بزرگ و ارزشمندی انجام می شود.

وی تصریح کرد: از اداره کل موزه ها می خواهیم به منظور حفظ و مراقبت از نسخ ارزشمند خطی قرآن کریم که در برخی از موزه های استان ها، درکنار دیگر اشیا و آثار غیر مرتبط با نسخ خطی و قرآنی و به شکل نامناسب نگهداری می شوند، درخصوص تجمیع، انتقال و جداسازی این نسخ برنامه ریزی های لازم را انجام دهند. این حرکت یکی از اساسی ترین اقدامات درجهت حفظ مواریث فرهنگی مکتوب محسوب خواهد شد.

شناسه خبری: 1322
تاریخ انتشار: 1393/9/1909:59
هشتگ ها:

ارسال دیدگاه ها

پیغام شما با موفقیت ارسال شد
کاراکترهای باقی مانده : ( 1000) حرف

آخرین مطالب